• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Songül Hatısaru: Aselsan milyar dolarlık icat çıkaracak!

Songül Hatısaru: Aselsan milyar dolarlık icat çıkaracak!
Sermaye artırımı yoluyla ikincil halka arza hazırlanan ASELSAN, buradan gelecek 1 milyar dolarlık gelirin önemli bir bölümünü yapay zekâ, lazer, insansız hava sistemleri gibi yeni nesil teknolojilerde yerli ve milli ürünler geliştirmekte kullanacak.

ASELSAN’ın planları arasında şirket satın almak da var.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan, zaman içerisinde kendini geliştirerek önce bir savunma şirketine, bugün ise yerli ve milli teknoloji üretiminin merkezi konumuna dönüşen ASELSAN ikincil halka arz için düğmeye bastı. Yüzde 15’e kadar hisseyi halka arza hazırlanan şirket yatırımcı buluşmalarına (road show) Ortadoğu’dan başlıyor. Özsermayesine 210 milyon TL ekleyen şirket artırdığı bu sermayeyi halka açacak. Şirketin mevcut durumda halka açıklık oranı yüzde 15. Hafta sonu Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’da yatırımcılara şirketi tanıtacaklar. Ortadoğu turunun arkasından Avrupa ve Amerika tanıtımları başlayacak.
 
7.5 milyar $ sipariş
 
Önceki gün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen iftarda dünyada ve Türkiye’deki ekonomik iklimi hatırlatarak halka arzda erteleme olup olmayacağını anlamaya çalıştık. Birinci çeyrek sonuçlarının akabinde halka arz kararının alındığını hatırlatan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Şirket hisselerinin yüzde 15’e kadarı için halka arz kararı alındı. Tarihsel olarak borsada işlem gören hisselere yabancı ilgisi her zaman fazla olmuştur. Mevcut durumda da halka arz hisselerinin büyük kısmı yabancıların elinde. Ön çalışmalar halka arza ilişkin tablonun gayet olumlu olduğu yönünde, yurt içi ve yurt dışı talepler olumsuz bir durumu sergilemiyor” diye konuştu. Ne kadar gelir bekliyorsunuz sorusuna Haluk Görgün’ün yanıtı, “1 milyar dolar” oldu.
Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim