• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tarkan Zengin: Taşeron müjdesi ve kapsamı

Tarkan Zengin: Taşeron müjdesi ve kapsamı

Uzun süredir tartışılan ve taşeron işçilerinde büyük beklentilere neden olan mesele nihayet çözüme kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Aralık 2017’deki AK Parti Grup toplantısında tarihi bir açıklama yaparak 850 bin taşeron işçisinin kamu işçisi yapılacağını açıkladı. Üstelik daha önce gündeme gelen “özel sözleşmeli personel” olarak değil “belirsiz süreli iş sözleşmeli” kamu işçisi olacağını söyledi. Bu açıdan beklenenin ötesinde bir adım atıldı.

TARKAN ZENGİN - ÇALIŞMA HAYATI UZMANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Aralık günü AK Parti grup toplantısında sadece taşeron işçilere müjde vermesi beklenirken 3 müjde birden vermesi sendikalarda ve çalışanlarda büyük bir memnuniyete neden oldu. Çalışma hayatının temel sorunlarından olan taşeron işçiliğine son verilecek, taşeron işçileri artık devletin kadrolu işçisi olacak, 4/C’liler 4/B’li yapılacak, mevsimlik ve geçici olarak 5 ay 29 gün çalıştırılan kamu işçilerinin çalışma süreleri 9 ay 29 güne çıkarılacak. Özellikle taşeron işçileriyle ilgili müjdenin çalışma hayatı açısından devrim niteliğinde bir karar olduğunu not edelim.

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim