• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Uğur Öğüt: Kutuplaştıran Katiller

Uğur Öğüt: Kutuplaştıran Katiller
Kutuplaştıran Katiller

Geçen günlerde arkadaşlarımla birlikte çok ideolojik bir toplum olduğumuzu ve artık insanların birbirlerine ideolojik düşüncelerinden dolayı tahammül edemediklerini konuştuk. Önceki gün İstanbul Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste provokatif bir olay yaşandı. Maltepe yönündeki minibüste seyahat eden F.D.A.Y., A.A.K. isimli kadının saldırısına uğradı. Bir anda genç kızın başörtüsüne asılan kadın, “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor." diyerek hakaretlerde bulundu. Daha öncede benzer olaylar vuku bulmuş ve bize büyük zararlar vermişti. Bu olayı gerçekleştiren insanlarla empati kurmak bile zor, ben bu insanları toplumu kutuplaştıran katiller olarak görüyorum. Belki bir insanı ve canlıyı öldürmüyor bu katiller ama değerlerimize saldırarak onları öldürmeye çalışıyor. Birlikte saygı içerisinde yaşamak bizim en büyük değerlerimizden bir tanesi. Bu yapılan saldırılar bir takım provokatörler tarafından pusuya yatılmış şekilde bekleniyor. Ve yapılan saldırıların ardından harekete geçiliyor, toplumun birbirine kin ve nefret duyması için çabalar artıyor.

SUSANLAR 2 YÜZLÜSÜNÜZ

Kritik bir süreçten geçen Türkiye’de bu tür olayların körüklenmesi her zaman muhtemel ancak şunu unutmamak lazım dün nasıl mini etekli kıza yapılan saldırıyı kınayıp karşısında yer aldıysak bu günde başörtülü kıza yapılan saldırıyı kınayıp karşısında yer almalıyız. Doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum, değerler kimin olursa olsun o değerlere saygı duymak gerekiyor. Hakaret, küfür, saldırı, kötülük kimden gelirse gelsin aynıdır, kişilere göre muamele yapılması adaleti ve tarafsızlığı sarsar. Doğru ve yanlış ortadayken ideolojik davranılması bize hiçbir şey kazandırmayacağı gibi inandığımız değerlere de zarar verir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek ideolojik olarak olaylara bakan insanların ne kadar da 2 yüzlü olduğunu vurgulamak istiyorum.   

KİN VE NEFRET TOHUMLARI EKİYORLAR

Bu tür olaylara karışan insanların nedense hep hasta ruhlu olduğu ortaya çıkıyor. Dinamit gibi ortalıkta gezen bu insanlar bir gün böyle insan dışı bir olayla gündemimize giriyor ve adeta patlıyor. Toplumumuza hasar veren bu inşaların nasıl bir ruh haline sahip olduklarını son olarak başörtülü kıza saldırıyı gerçekleştiren insan bile demeye dilimin varmadığı şahsın paylaşımlarından görebiliriz. İşte o ruh hastasının bir paylaşımı: “Açıkçası ben tesettürlüleri 2000'lerin başından beri dövüyorum. Ondan önce küfrederdim. Çok defa lince uğradım. Bana katılıp kalabalık tesettürlü grubunu dövdüğümüz siyasi kızlarla da karşılaştığım oldu. Siz de dövün. Zorla başlarını açmaya çalışın, sorarlarsa AKP Kemalist artık dersiniz.” Şu kelimeleri okurken bile insanların kin ve nefret duyduğunu hissedebiliyorum. Asıl amaçta bu zaten sizin değerlerinize saldırarak sevmediğiniz ideolojiye kin ve nefret duyarak aynı şekilde karşılık vermeniz. Eğer sizde aynı şekilde beğenmediniz birine saldırıda bulunursanız o kutuplaştıran katilden bir farkınız olmaz. Yanlış başka bir yanlışı doğru yapmaz, onun için hiçbir zaman doğrulardan şaşmadan insanların yaşam alanlarına saygı duymalıyız. Onların ektikleri kin ve nefret tohumlarının amacına ulaşmaması için olaylar karşısında metanetli durmalıyız ve bu tür saldırılara prim vermemeliyiz. Toplumu kutuplaştıran bu katillere en azılı suçluya ne ceza veriliyorsa o ceza verilmeli ki adalet anca tecelli etisin. Çünkü bunların yaptıkları tahribat diğer suçların yanın da daha ağır. Sizin değerlerinize saygı duyulmasını bekliyorsanız sizden olmayana saygı duyun. 

Bu haber toplam 767 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim