• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Vedat Bilgin: KHK nedir, ne değildir?

Vedat Bilgin: KHK nedir, ne değildir?
FETÖ terör yapılanmasıyla mücadelede KHK’nın tarihi bir rol oynadığı tartışılmayacak kadar açıktır.

Bugün bir mağduriyet edebiyatı üzerinden şurada burada yapılan ‘yanlışları’ ileri sürerek FETÖ hatta PKK/PYD terör örgütlerine karşı mücadeleyi zaafa uğratacak yanlışlara asla izin vermemek gerekir, çünkü mücadele bitmemiştir. Uygulamalarda ortaya çıkan yanlışların düzeltilmesi yolunun açık olduğunu bile bile bunu yapmak ya kötü niyetli olmaktır ya da en azından yaşanılan sürecin vahametini kavrayamamak demektir. Bu süreçte yapılan yanlışların giderilmesinin yolu açıktır çünkü Türkiye, ‘faşizan cemaat cuntasının’ darbe girişimiyle hukuk devletinin sınırları içinde mücadelesini sürdürmektedir ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı da dâhil hukuk süreçleri işlemektedir.

15 Temmuz ihanetine karşı Türk milletinin yediden yetmişe verdiği mücadelede devlet çok önemli iki adım atmıştır. Bunlardan birincisi, Olağanüstü Hal uygulaması; diğeri, Kanun Hükmünde Kararnamelerle terör yapılanmasının tasfiye edilmesi sürecinin başlatılmasıdır.

FAŞİZAN CEMAAT

Bu iki müessese de ‘Demokratik Hukuk Devletinin’ anti demokratik müdahalelere, faşizan darbe girişimlerine karşı kendisini ve toplumu koruma araçlarıdır. Türkiye, üzerinde bu kadar kapsamlı çalışılmış, GLADYO yapılanmasının denetiminde faşizan cemaat vasıtasıyla harekete geçirilmiş bir askeri darbeyi çökerttikten sonra basiretli bir şekilde ‘sıkıyönetim’ ilan etmeyerek onun yerine sivil yönetimin denetiminde OHAL uygulamasıyla darbe girişiminin unsurlarına karşı büyük bir mücadele başlatmış ve ‘Kanun Hükmünde Kararnamelerle’ başta devlet içindeki unsurlar olmak üzere örgütün belini kırmıştır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/khk-nedir-ne-degildir/haber-1021719

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim