• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

100. Yılında İstiklâl Marşı Büyük Bilgi Şöleni Tamamlandı

100. Yılında İstiklâl Marşı Büyük Bilgi Şöleni Tamamlandı
2021, İstiklâl Marşımızın TBMM tarafından millî marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümüdür.

12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen İstiklâl Marşı, en önemli kimlik yapıcı unsurlarımızdandır ve gerçek bir millî mutabakat metnidir. Mehmed Âkif, İstiklâl Marşı’nı milletin malı saymış, Safahat isimli şiir kitabına almamıştır. Halkın ona sahip çıkması, gönüllü kuruluşların bu hususta çaba göstermesi olağandır.

İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılı, İstiklâl Marşı şairi Mehmed Âkif’in vefatının 85. yıldönümü ile birleşmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin himayelerinde Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin iştiraki ile İstiklâl Marşı’nın 100. yılında güçlü bir hatırlatma yapmayı hedefleyen bilgi şöleni 12-16 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlendi.

Açılışı ve ilk oturumu TBMM’de yüz yüze yapılan programın geri kalan kısmı elektronik ortamda devam etmiştir. Daha önce TYB Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi, Mehmed Âkif, eserleri, dönemi, tesirleri konularını ihtiva eden dokuz bilgi şöleni yapılmış ve metinleri kitap olarak yayımlanmıştı. 46 bildirinin sunulduğu bu bilgi şöleninin metinleri de kitap olarak yayımlanacaktır.

Mehmet Tuğrul

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim