• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

100’üncü yıla özel protokol

100’üncü yıla özel protokol
Geçtiğimiz günlerde TBMM'de 5 partinin imzaladığı teklif ile 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmesinin ardından Memur-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

2021 yılı ‘ İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmesi ile ilgili teklifin TBMM Genel Kurulu’nda kabulünün ardından Memur-Sen ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) arasında İstiklal Marşı’nın yazılışının 100’üncü yılında ortak etkinlikler gerçekleştirmek üzere işbirliği protokolü imzalandı

100’ÜNCÜ YILA ORTAK ETKİNLİKLER

Memur-Sen Genel Merkezi’nde Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Kazım Arıcan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından ortak etkinliklerin yapılmasını kapsayan anlaşma imzalandı. Protokole göre 2021 yılında İstiklal Marşı’nın yazılışının 100’üncü yılı TYB ve Memur-Sen tarafından gerçekleştirilecek ortak etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler kapsamında sosyal ve kültürel konularda seminer, konferans, panel, açık oturum, yarışma, kurultay ve benzeri eğitim ve sosyal programlar yapılması planlanıyor.

İSTİKLAL MARŞI TÜRKİYE’YE EDİLMİŞ BİR DUA

İmza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İmzalanan bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu protokol kapsamında TYB ile birlikte çeşitli organizasyonlarda bir araya gelmekten onur duyacağız. İstiklal Marşı’mız bizim tüm kimliğimizi, benliğimizi, milletimizin ortak duygularını anlatan sarsılmaz bir eser. Türkiye’ye edilmiş bir duadır. Bu eserin 100’üncü yılında İstiklal Marşı’nın ruhunu, duygusunu, üzerine inşa edildiği değerleri anlatmayı hedeflediğimiz etkinliklerle bir bakıma vefa borcunu da yerine getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MARŞIMIZIN RUHUNU İDRAK EDECEĞİMİZ PROGRAMLAR YAPACAĞIZ

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB tarafından yapılan 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı Olsun’ çağrısının gerçekleşmesini mutluluk ile karşıladıklarını vurgularken, “Bu kapsamda Memur-Sen ile yaptığımız bu protokol ile çok kıymetli etkinlikler yapacak, İstiklal Marşı’mızın ruhunu idrak etmeye dönük kutlamaları, panelleri, konferansları, bilgi şölenlerini, gençler için yarışmaları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile faaliyetler gerçekleştireceğiz” dedi.

Mehmet Fahri Özkan, Milli Gazete

https://www.milligazete.com.tr/haber/5933053/100uncu-yila-ozel-protokol

766c4d39-0f6f-427c-8f2d-c4b59e1d4b56.jpg

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim