• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

15 Aydır Devam Eden Masal Serüveni: Masal Dergisi

15 Aydır Devam Eden Masal Serüveni: Masal Dergisi
Masal Dergisi nasıl ortaya çıktı?

İlk defa yola çıktığımız zaman şimdi aramızda olmayan bir arkadaşımızla birlikte idik. Yakup Efe. Aslında masal dergisi kültür sanat platformu onunla birlikte oluşturduğumuz, olgunlaştırdığımız bir çalışma, bir proje oldu. Yakup Efe şu an aramızda yok ama çalışmalarına devam ediyor. Kendisine buradan başarılar diliyorum.

Evet Masal Dergisi Kültür Sanat Platformu henüz onbeş aylık. Ben henüz emekleme döneminde diyorum. Çünkü zihnimde planladığım, yapmayı düşündüğüm, hedeflediğim yere gelemedim. Kaliteli ve gerçekten masalla ilgili bir literatür dergi oluşturmak düşüncesindeyim. Yavaş gidiyoruz. Ama inşallah uzun soluklu bir yolculuk olacak.

Dergide yazı yazan, masal anlatan ve yazdıklarıyla bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarımın hepsine, meccanen yaptıkları bu çalışmalardan dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum.

Neden masal ve neden böyle bir dergi?

Anlatı kültürü insanlık tarihi ile yaşıttır. Cenabı Allah azze ve celle Hazreti Adem aleyhisselamı cennette misafir etmeyi murad ettiği zaman onu önce toprak bir kalıp olarak halketti. Çeşitli rivayetlere göre uzun bir süre o kalıp cennetin bir yerinde, şimdi cenazelerimizi koyup ardında namaz kıldığımız musalla taşı gibi bir sehpanın üzerinde (ki musalla taşı cennete münhaldir, bir nevi kapıdır) yine rivayet edilen çeşitli bir süre bekletildi. Bu sırada cennet ehli büyük bir merakla birbirlerine soruyorlardı bu nedir, ne için burdadır ya da kimdir diye. Burada Rabbimiz vakti gelince Hazreti Adem Aleyhisselamın kalıbına ruh üfledi ve anlattı. Neyi anlattı? Yine Kur'anın yani lafzatullahın ifadesi ile "Biz ademe bütün isimleri öğrettik"

Öğretmek için ne yapılması gerekiyor, anlatılması gerekiyor. Burada anlatma ifadesi yanlış anlaşılmasın. Rabbimiz Vahyetti. Daha iyi anlaşılabilmesi için şöyle örnekleyebilirim. Tüm dataları (tüm isimleri, şeyleri, bilgileri, verileri) Hazreti Adem aleyhisselamın beynine aktardı. Bu da bir anlatma, öğretme metodudur ve bu metod ilahi bir metoddur.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/15-aydir-devam-eden-masal-seruveni-masal-dergisi-k4884.html

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim