• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

2022 Yılı Edebiyat Ödülü Taner Güçlütürk’ün

2022 Yılı Edebiyat Ödülü Taner Güçlütürk’ün
22.12.2022 tarihinde ‘Kütüphane Günü’ vesilesiyle Prizren İli Belediyeler Arası Kütüphanesi tarafından düzenlenen edebiyat ödülleri töreninde (yarışma ve değerlendirme sonucunda) 2022 yılının ilk üçe giren şair ve yazarlarına ödülleri takdim edildi.

 1'incilik ödülü Fatime Kalimashi'ye, 2'ncilik ödülleri Xjyzide Shehu ile Valbone Hadri'ye ve 3'üncülük ödülleri Dr. Taner Güçlütürk ve Sait Osmani'ye verildi. Edebiyat ödülleri törenine şair, aydın, yazar, akademisyenler, belediye yetkilileri, basın yayın mensupları, kütüphane yöneticileri, davetliler, edebiyat ve kitap severler katıldı. Protokolün selamlama konuşmaları ardından, birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesine layık görülen şair ve yazarların isimleri açıklandı. Ödül töreninde dereceye giren şair ve yazarlar eserlerinden örnekler sunarken, müzik okulunun genç sanatçıları da enstrümantal müzik performansı icra ettiler. Kültür müdürlüğü tarafından "Kütüphane Günü" vesilesiyle yayınlanan "Akdere Kıyısında/Prane Lumbardhit" adlı eserler seçkisi kitabı tanıtılıp misafirlere armağan edildi. Kütüphanenin kuruluşunun 78. yıldönümü kutlandı. Bu vesileyle kütüphane etkinliklerine katkılarından dolayı Müzik Okuluna, Prizren Televizyonuna, kültür-sanat yaşamına katkılarından dolayı hayatını kaybeden prof. Yll Zajmi'ye (aile yakınlarına post mortem) takdirnameleri verildi. Törenden sonra davetlilere kokteyl verildi, hatıra fotoğrafları çekildi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Güçlütürk, “2022 yılının sonlarına yaklaşırken bu güzel ödüle layık görülmek emeklerimizin yorgunluğunu alıp götürdü, teşvik edip, şereflendirdi. Bu ödül aynı zamanda Türkçemizin, yüzyıllara uzanan geleneksel yerli özgün Türk edebiyatımızın onore edildiği bir ödülüydü daha. Bu zenginliği onurlandıran, takdir eden, edebiyatımıza saygı duyan, destekleyen, alkışlayan herkese şükranlarımı sunarım. Bu değerli takdir karşısında mutlu olmamak elde değil. Bu ödüle layık gören değerlendirme komisyonuna, belediye kültür müdürlüğüne, Fidani Edebiyat Kulübüne ve Prizren İli Belediyeler Arası Kütüphanesi'ne çok çok teşekkür ederim. Minnettarım. Bugüne kadar uluslararası çapta dereceye giren edebiyat ödülü aldım. Lâkin insanın kendi ülkesi, yurdunun insanları, memleketinden ödül alması, devleti tarafından kadir kıymet bilinmesi, sahiplenilmesi apayrı bir mutluluk, apayrı bir onur, apayrı bir değer taşıyor. Hepsine teker teker teşekkür ederim. İyi ki varsınız! Türkçeyle ve diğer bütün dillerin güzelliği ile güzel ülkemize, insanlığa güzellikler, estetik değerler katmaya devam edeceğiz inşallah. Daha nice güzel eserlere, hep birlikte!” dedi.

fb_img_1671794771747.jpgimg_20221222_113128.jpg

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim