• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı Yalova’da devam ediyor

4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı Yalova’da devam ediyor
Edebiyatla ilgilenen gençlerin ideallerine ulaşmaları için onlara yardımcı olmak amacıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Genç Yazarlar Kurultayının dördüncüsü Yalova’da devam ediyor.

3 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve devam eden programda yurt dışından ülkemizde öğrenci olarak bulunan gençlerin de katılımı ile zengin bir edebiyat festivaline dönüştü.​

1-110.jpg

İkinci günün ilk panelinin konusu “Edebiyat kaynakları”oldu. Oturum Başkanlığını Yunus Emre Özsaray’ın yaptığı  oturumda; Yazar Özlem Karapınar “Edebiyatın Görsel kaynakları”, Kuddusi Demir  ise “Sözlü Kültür ve Hikâye” konusunda ilgiyle dinlenen konuşmalarını yaptılar.

3-094.jpg

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yaptığı ikinci oturumda ise; yazar Ali Güney,  “Bilim, Sanat ve Edebiyat İlişkisi” ne dair önemli açıklamalarda bulundu ve bu konudaki edebi metinlerden örnekler verdi. oturumun diğer konuşmacısı olan yazar Özlem Göktaş da “Edebiyatın Gerçeği Hayatın Gerçeği” başlıklı konuşmasında edebiyatın gerçeği ile hayatın gerçeğinin her zaman örtüşmeyeceğini ifade etti.

5-046.jpg

YTB’nin son yıllarda yurt dışındaki Türk gençlerine yönelik edebiyat faaliyetleri üçüncü oturumun konusu oldu. Ali Işık’ın yönettiği panelde; Elif Neslihan Güney (Almanya/Telve Dergisi Yayın Koordinatörü), Rumeysa Öztürk  (Avusturya/Telve Dergisi Editörü) ve Ecem Tuba Hizarcı (Fransa/Telve Dergisi Editörü) “Diasporadaki Türk Edebiyatı” hakkında önemli bilgiler verdiler.

6-038.jpg

Genç yazarların büyük ilgi gösterdikleri kurultayın ikinci günün de, yazdığı önemli öykülerle adından söz ettiren Naime Erkovan “ Denemenin ve Öykünün Sınırları” konusunda konuştu. Öykü ve deneme yazmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Erkovan, hikâyenin edebiyattaki gücüne ve sınırlarına dikkat çekti.

9-1-001.jpg

Günün son panelinde gençler konuştu. İki oturumda gerçekleşen paneli TYB Genel Sekreteri Doç Dr. Muhammed Enes Kala yönetti.

9-017.jpg

Konuşmacı genç yazarlar: İlayda Özdemir, Dilara Özdoğan, Berat Yediyıldız, Melike Saniye Bektaş, Rumeysa İclal Doğansoy, Aleyna Sayan ve Kefayetullah Bahtiyar.

Konuşmacılar, “Okumanın Yazma İçin Değeri,  Gelecek ve Edebiyat,  Duygu Düşünce ve Edebiyat, Sosyal Medya Ve Edebiyat” değerlendirmelerde bulundular.

Yazar, yazar adayı ve şair gençlerin yazarlık yolunda karşılaştıkları sorunlara ilişkin usta yazarların bilgi, deneyim ve tecrübelerinden faydalandıkları 4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı 5 Haziran 2022 günü devam edecek.

7-031.jpg

8-023.jpg

10-017.jpg

img_1973.jpg

img_1990.jpg

 

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim