• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

5. Ahlâk Şûrâsı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

5. Ahlâk Şûrâsı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Hak-İş ve Türkiye Yazarlar Birliğince (TYB) “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” temasıyla düzenlenen 5. Ahlâk Şûrâsı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgenin kamuoyuna duyurulması için Tacettin Dergahı’nda düzenlenen programa, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından 5. Ahlâk Şurası’nın sonuç bildirgesi okundu. Bildirgede, Kovid-19 salgınının bütün toplumları ve iş dünyasını bir ahlâk sınavıyla karşı karşıya getirdiği belirtilerek, “Yoksul ülkelerin aşıya erişim zorluğu, aşının sağladığı bağışıklıktan yoksun kalınması, sağlık sektöründeki adaletsizlikler ve ülkeler arasında mevcut ekonomik eşitsizlikler dünyayı büyük bir ahlâki başarısızlığın eşiğine getirmiştir” ifadeleri kullanıldı. Küreselleşme ve dijital çağ endüstrisinin ahlâk tasavvurunun yerellikle olan bağlarını zayıflatarak dünya çapında değişen aktörler, yöntemler ve enstrümanlarla yeni bir yol haritası ortaya çıkardığının vurgulandığı bildirgede şunlar kaydedildi: “Bir tarafta erdeme, sabra, hemhal olmaya, sosyal dayanışmaya ve rahmete vurgu yapan İslam kültürü, diğer tarafta ise bireyin haz ve isteklerini merkeze alan, ‘anı yaşama’ sloganlı filmler, reklamlar ve daha birçok kültür endüstrisi ürünüyle inşa olunan tüketim kültürü, insanların karşısında seçenek olarak bulunmaktadır. Bu iki farklı ahlak tasavvuruna maruz kalan bireyin tutarlı bir sentez oluşturması kolay olmamaktadır. Birçok kişi, farkında olmadan aynı anda içselleştirdiği bu iki farklı ahlak tasavvuru sonucu, tutarsız ahlâki davranışlar sergileyebilmektedir.”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/haber/8964891/5-ahlak-surasinin-sonuc-bildirgesi-aciklandi

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim