• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Abdulkadir Selvi: Kabine değişikliğini nasıl okumalı

Abdulkadir Selvi: Kabine değişikliğini nasıl okumalı
CUMHURBAŞKANI Erdoğan değişimin ilk işaretini milletvekili listelerinin yüzde 65’ini değiştirerek verdi.

Erdoğan böylece yeni bir sınıfı siyasete taşımış oldu. AK Parti 21 yıldır iktidarda. Bu seçimlerde en çok karşılaşılan talep değişim oldu. Erdoğan AK Parti’nin 21 yıllık birikimini koruyarak, partiyi yeniliyor. Ancak kabinedeki değişim biraz farklı. İbni Haldun, “Coğrafya kaderdir” demiş ya, Meclis’te de milletvekili sayısı aynı şey. AK Parti’nin milletvekili sayısı açık ara farklı olsaydı kabinenin bir kısmının devam edeceği kesindi. Bir defa bakanlar başarısız olduğu için değişmedi. Seçimden sonra Erdoğan’a verilen raporda Meclis’te bıçak sırtı bir denge olduğu, muhalefetin yeni bir grup kurması durumunda komisyonlarda zorlanılacağı belirtildi. O nedenle milletvekili olan bakanlar istifa ettirilmedi.

BAKAN YILMAZ TUNÇ’LA

Cumhurbaşkanlığı’ndaki törene Yılmaz Tunç’la birlikte gittik. Araçta sohbet ettik. Hatta kabineyi konuştuk. En ufak bir şey hissettirmedi. Benim de “Siz bakan oldunuz mu?” diye sormak aklıma gelmedi. Kabine listesi açıklanıp Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olduğunu görünce kendi halime güldüm. Ama onun için sevindim. Çünkü Yılmaz Tunç çok isabetli bir isim oldu.

CEVDET YILMAZ İÇİN DE DEMİŞTİ

Mehmet Şimşek ekonomi yönetimi için Cevdet Yılmaz’ı istediğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O bana lazım” demişti. Bir göreve gelmesini bekliyordum ama neresi olacağını bilmiyordum. Demek ki Erdoğan Cevdet Yılmaz’ı kendisine yardımcı olarak seçmiş.

MEHMET ŞİMŞEK BİR MARKA

YAZININ başlığını Mehmet Şimşek bir marka koydum ama o aslında uluslararası bir marka. Ekonomi yönetimini üstlenmesi dahi ulusal ve uluslararası piyasalar açısından önemli bir referans oldu. Mehmet Şimşek’le sohbet etme, onu yakından tanıma imkânım oldu. Türkiye için bir kazanç. Mehmet Şimşek’in ilk mesajı piyasalar tarafından çok olumlu karşılandı. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklenmiş oldu. Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmek dışında bir seçeneği kalmamıştır” diyerek piyasaların beklediği mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devreden Nureddin Nebati ise çok zor bir dönemde görev üstlendi. Doların füze hızıyla çıktığı bir dönemde elini ateşin içine soktu. Pandemi, ekonomik zorluklar, EYT ve depreme rağmen direksiyonu sağlam tuttu. Trenin raydan çıkmasını önledi. “Oh” çekmesi o açıdan anlamlıydı.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim