• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Abülbaki Değer: 15 Temmuz bir milattır!

Abülbaki Değer: 15 Temmuz bir milattır!

15 Temmuz gecesi bu millet destansı bir direniş sergiledi. Direnişin ölçü tanımayan niteliği bugüne kadar pek çok kez anlatıldı, bundan sonra da anlatılacak. Ayrıca ne kadar anlatılsa yeridir. Ancak mevzuyu ciddi konuşma ve bu konuşmaya eşlik eden ciddi bir pratik şartıyla. Maalesef toplum olarak kritik anlarda gösterdiğimiz cevvalliği geniş zamanlardaki lakayt performansla anlamsızlaştırmakta çok mahiriz. İddialı ve itham edici şeyler söylediğimin farkındayım. Ancak bu ülkenin bugününden ve yarınından kendisini sorumlu hisseden birisi olarak 15 Temmuz'a ilişkin değişik vesilelerle değindiğimiz hususların altını çizmekte fayda görüyorum.

15 Temmuz ihanet kalkışmasının aktörü FETÖ olup millet nezdinde de, hukuk nezdinde de tarih nezdinde de gayrı meşrudur, lanetlidir. Bu örgütün ne olduğu, ezoterik inancı, örgütlenme şekli, ilişki ağı vs. ile konuşuluyor, tartışılıyor. Bu yönüyle örgütün layıkıyla ortaya çıkması önemlidir. Ancak FETÖ ile mücadele bununla sınırlı değil. Bir örgüt olarak FETÖ'yü tasfiye, ancak bu örgütün zihniyetini hedef alan daha geniş ölçekli bir mücadeleyle mümkün. Bu konuda açık konuşmak gerekirse ne bir konuşmamız, ne bir tartışmamız ne de bir yol haritamız var. Böyle bir mücadelenin verilebilmesi için FETÖ'nün varlık bulduğu ve alabildiğine büyüdüğü zeminin eleştirel bir gözle değerlendirilmesiyle mümkündü. Oysa biz işi FETÖ'ün karanlık ilişki ağında, örgüt liderinin paranoyak kişiliğinde, batıni öğretisinde vs. tutmayı, buraları karanlık ve inanılmaz kılarak yaptığımız işin ne kadar büyük olduğuna kendimizi iknaya giriştik. Elbette yaptığımız iş çok büyüktü. Ancak 15 Temmuz bir finalin adı değil, taze bir başlangıcın tarihiydi. 15 Temmuz yürünülüp biten bir yolun değil, kapısı açılan ancak ilk adımların atılmayı beklediği uzun ve yorucu bir yolun başlama startıydı.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/abdulbaki-deger/15-temmuz-bir-milattir/haber-243860

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim