• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Adnan Öksüz: Ayasofya ve referandum

Adnan Öksüz: Ayasofya ve referandum
Birkaç yıl önceydi...Ayasofya dergisinden Zehra Nur Öztürk, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’la son derece dikkat çeken bir röportaja imza atmıştı. Dikkatle okumanızı istirham ediyorum;

- Zehra Nur Öztürk: Mustafa Bey, bu konuyla ilgili araştırmalarımı yaparken Erbakan Hocamızın bir dönem “Ayasofya Referandumu” konusunu gündeme getirdiğini gördüm. Bugün Ayasofya için bir referandum düşünülebilir mi sizce? Bir yaptırımı olur mu?

- Mustafa Kurdaş: Elbette eğer böyle bir konu gündeme gelirse yapılabilir. Ayasofya ile ilgili bir referandum ortaya koyulması demek, Ayasofya’nın özgürlüğü demektir. Çünkü bu memlekette kimse çıkıp da Ayasofya Camii olarak açılmasın gibi bir tavır içerisinde olacak değildir. Sağıyla, soluyla hangi siyasî görüşe sahip olursa olsun, ister ülkenin doğusunda, ister batısında yaşıyor olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verirse versin Ayasofya’nın özgürlüğüne oy kullanır. Bu da bir yöntemdir, akıllıca bir yöntemdir. Batı’yı ya da bazılarının tepkisini de bıçak gibi kesecektir. Ayasofya ile ilgili bir referandum yapılacak olursa bu Ayasofya’nın özgürlüğü anlamına gelir. Ve bu referandumu da eğer birileri gündeme getirirse desteklemek gerekir.

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim