• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

“Afganistan büyük imparatorlukların mezarıdır”

“Afganistan büyük imparatorlukların mezarıdır”
"Kendimiz Afganistan’a gidemesek de en azından yerinden doğru bilgi alalım diye Türkiye’de ve Afganistan’da önemli görevler yapmış, entelektüel bir dostumuza ulaşıp sorularımızı sorduk ve samimi cevaplar aldık." İsmail Demirbaş'ın söyleşisi.

ABD’nin ve NATO’nun Afganistan’ı işgal etmesinin üzerinden yirmi yıl geçti. Büyük İskender’in, İngilizlerin, Sovyetler Birliği’nin yenilerek çıktığı bu topraklardan ABD ve Batı da çekilmek zorunda kaldı. Taliban on gün içinde bütün şehirlere hâkim oldu. Batılılar ellerindeki medya imkânlarını kullanıp kamuoyundan bu yenilgiyi saklamaya çalışsalar da başarılı olamadılar. “Afgan yönetimi ve ordusu ülkesini savunmadı. Oysa biz onlar için bir trilyon dolar harcadık, üç yüz bin kişilik ordu kurup modern silahlarla donatmıştık” diyerek faturayı yine Afganlara kestiler.

Sahada kaybedenler her zamanki gibi medyada kazanıyorlar. Müslüman ülkeler de dâhil dünya kamuoyu olup bitenleri Batı medyasının sunduklarından yola çıkarak anlamaya çalıştı. Maalesef olayların üzerinden iki hafta geçinceye kadar hiçbir Türk gazetesi ve televizyonu yerinden haber vermedi. Halkımız yeniden büyük bir algı bombardımanına tutuldu. Hazır dost/düşman tanımları yapıldı.

Kendimiz Afganistan’a gidemesek de en azından yerinden doğru bilgi alalım diye Türkiye’de ve Afganistan’da önemli görevler yapmış, entelektüel bir dostumuza ulaşıp sorularımızı sorduk ve samimi cevaplar aldık. İcra ettiği hassas görevlerden dolayı isminin açık olarak zikredilmesini istemedi. Bu durumun söyleşimiz için bir eksiklik olduğunun farkındayım. Fakat gerekçelerini dinleyince ben hak verdim. Umarım siz de anlayışla karşılarsınız. Sohbetimize buyurun efendim.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/afganistan-buyuk-imparatorluklarin-mezaridir-h44127.html

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim