• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ağustos 2021 dergilerine genel bir bakış-1

Ağustos 2021 dergilerine genel bir bakış-1
Orta Öğretimde Edebiyat Dersleri

Karabatak Dergisi, 57. sayısında yine özgün bir dosya konusu ile karşımızda. “Orta Öğretimde Edebiyat Dersleri” konusu, sadece eğitim dünyasının değil edebiyat dünyasının da ilgi alanına giren bir konu. Gençlerin edebiyatla tanışma yaşlarıdır lise yılları. Bu tanışmanın yetkin ellerle yapılıyor olması, aklımızdaki birçok sorunun da cevabını bulmasını sağlayacaktır.

Ali Ural’ın giriş yazısının başlığı; “Yaşasın Edebiyat Öğretmenleri”. Mutluluk verici bir başlık. 

“Edebiyat öğretmeninin uzay üssünde çalışan bir bilim insanından daha hassas bir görevi olduğunu söylediğimde gülümsemeyiniz. İnsana ulaşmaktan daha zor bir şey yoktur. Aya gitmek nedir, kendiyle ve başka insanlarla arasına duvarlar ören insana ulaşmak yanında. Henry Miller’in ilk Dostoyevski okuduğu geceyi hayatının en önemli gecesi sayması bundandı. İnsana ilk adımı atmıştı çünkü.

Rehberlik öğretmenleri daha yükü üstlenmemişken edebiyatla yıkılıyordu bu duvarlar. Kaç edebiyat öğretmeni bir şiirle, bir öyküyle bir romanla talebesinin kalbini güneşten ayıran taşları un ufak etmiştir. Edebiyat bilimini öğretmekten önce bir sanat olarak edebiyatla tanıştırmıştır çünkü öğrencisini. Bilgi hiçbir öğretmenin elinde edebiyat öğretmeninin elinde olduğu kadar dönüşmeye hazır değildir. Edebiyat sanattır, edebiyat bilgisi o sanatı irdeleyecek bir enstrüman sadece.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/agustos-2021-dergilerine-genel-bir-bakis-1-makale,2327.html

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim