• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Varol: Beyrut’taki patlama

Ahmet Varol: Beyrut’taki patlama

Lübnan haftalardan beri ekonomik sıkıntılardan dolayı aralıklı olarak gösterilere ve eylemlere sahne oluyordu. Başbakan Hasan Diyab tepkilerden dolayı görevinden istifa etmeyeceğini bildirmişti. Bu arada tüm dünyayı saran ve izlenen yanlış politikalar sebebiyle tüm dünyada ciddi ekonomik krizlere neden olan koronavirüs sorunu Lübnan’ı da etkisi altına almış durumda. 

Bir yandan bu sorunların devam ettiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos Salı günü yerel saatle 18.00’de Beyrut limanındaki depolardan birinde çok büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın önce bir silah üretim merkezinde meydana geldiği söylentileri çıktı ama çok kısa süre içinde öyle olmadığı anlaşıldı. 

Resmi ağızlardan yapılan açıklamalardan anlaşıldığına göre patlama Beyrut limanındaki 12 numaralı depoda meydana gelmiş. Depoda ihraç edilmek üzere bekletildiği söylenen ve miktarının 2750 ton olduğu ifade edilen amonyum nitratın alev alması büyük patlamaya neden olmuş. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/beyruttaki-patlama-33117.html

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim