• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Varol: Camp David Anlaşması ihanetinden bugüne

Ahmet Varol: Camp David Anlaşması ihanetinden bugüne

Siyonist terör örgütlerinin Filistin topraklarını gasp ederek kurdukları gayri meşru işgal devletiyle ilişkilerin normalleştirilmesi ve bu işgalin meşru kabul edilmesi süreci Arap dünyasında Mısır diktatörü Enver Sadat’ın 17 Eylül 1978’de imzaladığı Camp David Anlaşması’yla başlamıştı. Dün de bu anlaşmanın imzalanmasının 42. yıl dönümüydü. 

Camp David Anlaşması İsrail işgal devletiyle Arap dünyası arasında uzlaşma sürecinin kapısını açan ilk anlaşma niteliği taşımaktadır. Gerçi Mısır bu anlaşmayı imzaladığında Arap dünyasında bir süre yalnızlığa itilmiş, çeşitli tepkilerle karşılaşmıştı. Ancak bir yandan da Arap toplumlarının başına musallat edilen uzaktan kumandalı yönetimlerin işgalci siyonistlerle uzlaşma içine girme özlemlerini pratiğe dönüştürme çabalarının da önünü açmış oluyordu. Bu yüzden sanıyoruz Mısır, Camp David Anlaşması’nın imzalanmasından hemen sonra başlayan tepkilerin çok sürmeyeceğini biliyordu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/camp-david-anlasmasi-ihanetinden-bugune-33544.html

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim