• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ahmet Varol: Hayata açılan kapı: Ölüm

Ahmet Varol: Hayata açılan kapı: Ölüm

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’in Mülk suresinin ikinci ayetinde şöyle buyurur: “Hanginizin amelinin daha güzel olduğu konusunda sizi imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur. O yücedir, bağışlayandır.”

Bu âyette ölümün neden hayattan önce zikredildiği konusu üzerinde sürekli düşünüyordum. Çünkü dünya hayatı penceresinden baktığımızda hayat ölümden önce geliyor. Neticede şu kanaate vardım: Asıl hayat ölümden sonra başlıyor. Dünya hayatı sadece bir imtihan içindir ve Allah bizi geçici olan bu hayatta çok uzun bir süre tutmuyor. İmtihan çok daha uzun sürseydi belki zorlanır ve sıkılırdık. Çünkü imtihanda büyük zorluklar da var. Nitekim bazıları bu imtihanın zorluklarına katlanamayarak ölümü tercih edebiliyorlar. Ama Allah buna izin vermemiş ve imtihan bitinceye kadar beklememizi, zorluklara katlanmamızı istemiş. 

Bir dava adamı ve gerçekten zorluklara göğüs germeği başarmış Mustafa ağabeyimizi de ahirete uğurladık. Onun hakkında çok şey yazıldı. Dolayısıyla bizim söyleyeceklerimiz belki söylenenlerin tekrarı olacaktır. Ama 30 yıldan fazla süredir şahsen tanışan, birlikte olmuş, değişik vesilelerle görüşmüş, fikir alışverişinde bulunmuş biri olarak benim de bir şeyler yazmam, en azından birlikteliklerimiz hakkında kısa da olsa tarihe bir not düşmem gerektiğine kanaat ediyorum. 

Mustafa abiyle şahsen tanışmamız henüz günlük gazete yayınını başlatmadığı, haftalık Cuma dergisinin çıkarıldığı dönemde gerçekleşmişti. O zaman Cuma dergisinde yayınlanan bir yazıyla ilgili yazdığım bilgilendirme vesilesiyle benimle irtibata geçmiş ve tanışmamız bu vesileyle olmuştu. Sonrasında benim Cuma dergisinde İslam dünyasındaki gelişmelerle, siyasi oluşumlarla, fikri akımlarla ilgili yazılar yazmamı istedi. Ben de onun talebi doğrultusunda Cuma dergisine haftalık yazılar yazmaya başladım. 

Sonrasında günlük gazete çıkarıldı ve benim bu gazetede de yazı yazmaya devam etmemi istedi. Bilindiği üzere günlük gazetenin ismi değişik sebeplerle ve özellikle vesayetçi kadronun baskı uygulamaları yüzünden birkaç kez değişti. Ama Allah’ın izniyle ben bunların hepsinde genelde dış politikayla, özelde İslam dünyasındaki gelişmelerle ilgili periyodik makaleler yazmaya devam ettim. Bazı konularda, okuyuculara ayrıntılı bilgiler verebilmek için makalelerin dışında dizi yazılarımız da yayınlandı. 1996 yılında yayınlanan dizi yazılarımız da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “basın – dizi yazı” dalında ödüle layık görüldü. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/hayata-acilan-kapi-olum-39914.html

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim