• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Varol: Koronavirüsten daha inatçı virüsler

Ahmet Varol: Koronavirüsten daha inatçı virüsler
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyayı koronavirüs ateşinin sardığı ve bütün dünya halklarının bu sebeple telaş ve endişe içinde olduğu şu dönemde silahlı çatışmaların olduğu bölgelerde de ateşkese gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrı bazı bölgelerde olumlu karşılık buldu ve birtakım silahlı gruplar koronavirüs probleminin devam ettiği dönemde silahlı eylemlerine ve çatışmalara ara vereceklerini bildirdiler. 

Ancak Libya’da, başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap dünyasındaki bütün dikta rejimlerinin ve Fransa ve Rusya başta olmak üzere muhtelif emperyalist güçlerin desteklediği Halife Hafter örgütü korona morona dinlemeden saldırılarına devam ediyor. Libya’nın diktatörü olma hevesindeki Hafter, BM Genel Sekreteri’nin çağrısına kulaklarını tıkayarak başkent Trablus’u ve buraya yakın noktaları hedef alan, özellikle de sivillerin zarar gördüğü saldırılar gerçekleştirmeye devam etti. Saldırılarında, halihazırda büyük ihtiyaç duyulduğu gibi koronavirüs tehlikesinden dolayı ileride daha büyük ihtiyaç duyulacağı kesin olan hastaneleri özellikle hedef alması ise ne kadar vahşi, ne kadar insafsız bir virüs olduğunu ortaya koyması açısından dikkat çekici. 

Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) kendilerinin bir yandan koronavirüs tehlikesine karşı mücadele etmek zorunda oldukları sırada bir yandan da Hafter virüsüyle savaşmak zorunda olduklarına dikkat çekerek, en azından Hafter virüsünün saldırılarını durdurması için ona baskı yapılması çağrılarında bulundular. Ancak bilindiği üzere bu sıralarda bütün dünya ülkeleri kendi dertleriyle meşgul. Kimse Hafter virüsüyle uğraşmaya vakit ayırabilecek durumda değil. Kaldı ki olsalar bile birçokları Hafter virüsünün önünü kesmemeyi, aksine onun Trablus’taki meşru hükümet açısından daha büyük tehlike olabilmesi için önünü açmayı tercih edeceklerdir. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/koronavirusten-daha-inatci-virusler-31820.html

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim