• İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 12 °C
  • Konya 2 °C
  • Sakarya 5 °C
  • Şanlıurfa 8 °C
  • Trabzon 14 °C
  • Gaziantep 6 °C
  • Bolu 7 °C
  • Bursa 7 °C

Ahmet Varol: Suriye cumhurbaşkanının ABD ziyareti

Ahmet Varol: Suriye cumhurbaşkanının ABD ziyareti

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Eş-Şara’nın ABD ziyaretinin önemli bir gelişme olarak dikkat çektiğini ve muhtelif yorumlara, yaklaşımlara açık olduğunu ifade edelim. Suriye’deki yeniden yapılanma üzerinde ABD’nin gittikçe daha etkili olmaya başladığı yönünde tahminlerde bulunulması veya Baas rejiminin devrilmesinde etkili olan muhalif güçlerin arkasında ABD’nin olduğu yönündeki komplo teorilerinin haklı çıkarılması için gerekçe olarak kullanılması da mümkündür. Ancak komplo teorilerini ispat için gerekçe oluşturmaya ya da geçmişle ilgili yanlışları ileriye dönük kurgular üzerinden haklı çıkarmaya çalışmak yerine vakıayı olduğu gibi okumak daha isabetli olacaktır.

 

Şara’nın ABD Başkanı Trump’la görüşmek ve bu ülkeyle ilişkilerini şekillendirmek amacıyla Vaşington’u ziyaret etmesinden önce, yıllarca Suriye’de Baas rejimi hesabına savaşan ve diktatör Esed’in iktidarını koruma amaçlı katliamlara bilfiil iştirak eden Putin’le görüşmek için Moskova’yı ziyaret ettiğini dikkatten uzak tutmamamız gerekir.

Ahmed Eş-Şara da Washington Post gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda bu konuyla ilgili sorusuna verdiği cevapta, Suriye muhalefetinin 10 yıl boyunca sahada Rusya’yla savaştığını, bunun çok zorlu bir savaş olduğunu ancak bugün, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri arasında yer alan Rusya’yla ilişki içine girmeye stratejik yönden ihtiyaçları olduğunu, dolayısıyla onunla ilişkilerini düzenleme ihtiyacı duyduklarını dile getiriyor.

Yazının devamı için:https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/suriye-cumhurbaskaninin-abd-ziyareti-50751.html?page=3

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İsrafil Kuralay: Edep Ya Hu13 Kasım 2025 Perşembe 11:32
  • Oğuzhan Bilgin: Ankara'daki tabela13 Kasım 2025 Perşembe 11:30
  • Gökhan Özcan: Konfor almak için ne veriyoruz?13 Kasım 2025 Perşembe 11:28
  • Ahmet Varol: Suriye cumhurbaşkanının ABD ziyareti13 Kasım 2025 Perşembe 11:24
  • Yaşar Değirmenci: Öncelikli Meselemiz: Aile ve Gençlik12 Kasım 2025 Çarşamba 11:39
  • Hüseyin Öztürk: Tam otuz yıl saatim işlemiş12 Kasım 2025 Çarşamba 11:37
  • Mustafa Kutlu: Eskici pazarı12 Kasım 2025 Çarşamba 11:35
  • Adnan Öksüz: Osman Yüksel Serdengeçti...12 Kasım 2025 Çarşamba 11:32
  • Mustafa Tekin: Aklın üç hâli12 Kasım 2025 Çarşamba 11:30
  • Hüseyin Öztürk: Topkapı Sarayı Saat Müzesi11 Kasım 2025 Salı 11:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim