• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ahmet Yıldız: "Dijital yayıncılık, gerçek eleştirmenlerin imdadına yetişen müthiş bir olanak oldu."

Ahmet Yıldız: "Dijital yayıncılık, gerçek eleştirmenlerin imdadına yetişen müthiş bir olanak oldu."
Ahmet Yıldız, 90’lı yıllarda “Edebiyat ve Eleştiri Dergisi”ni yayımladı. Yıldız, 2012’de aynı adlı bir dijital dergi yayınlamaya başladı.
En sert gerçekleri hiç eğip bükmeden ortaya dökmeyi amaçlayan dijital platformdaki derginin, takipçi sayısı on binleri buldu. gercekedebiyat.com sitesinin, edebiyata adanmış bir yaşam sürdüren editörü Ahmet Yıldız’la konuştuk...

"Edebiyat Eleştirisi bitti” hatta “edebiyat bitti” diyen bir kesim varken siz tekrar ortaya çıktınız ve www.gercekedebiyat.com adlı bir dijital dergi çıkarmaya başladınız. Hiç yılgınlık olmadı mı sizde? Hiç umutsuzluğa kapıldığınız olmadı mı? Bunca yalan dolan, edebiyat eleştirisi adı altında ortalığı kaplamışken?

Dijital dergi” çıkarma düşüncesi nasıl oluştu diye şöyle bir bakınca, Fetöcülerin bunda etkili olduğunu söyleyebilirim. 2010 yılında daha bizim gibi “naif” insanlar keşfetmemişken bu ortamı ilk kullanan Fetöcüler olmuştu: ‘Yetmez ama evet!’ yılları yani. Referandumla ilgili hepsi “evet”e çıkan ve birbirine link vermiş onlarca siteyle karşılaştım.

Çok sinirlenmiştim iyi hatırlıyorum; bizim Karadenizlilerin öyle derin ölçüp biçip bir işe koyulma özellikleri yoktur: Bir şeye kızarlar ya da birden karar verirler, olur. Ama verdikleri karar ölçüp biçilmiş kararlardan daha sağlamdır aslına bakılırsa. Gerçekedebiyat.com da böyle bir tepki/kararla yayına başladı.

Bu haber toplam 396 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim