• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Akif Emre nasıl anılıyor?

Akif Emre nasıl anılıyor?
Bizde hayata veda edenler ardından ağıtlar yakıp metrukesine eğilmek, yaşarken esirgediğimiz yakınlık ve dikkati teksif etmek bir yanlış okuma biçimidir.

Bu yanlışı mazur ve makul bir zemine taşıyacak farklı farklı sebepler bulunabilir. Mesela daha dar bir çerçevede bilinen biri ölümüyle daha geniş çevrelerce bilinir biri haline gelebiliyor insanlar vefatının yakıcılığıyla başka başka zihinlere ulaşmış da olabiliyorlar. Bir de tabii vefat edip aramızdan ayrılan birinin yanında olmak ya da karşısında olmak yaşarken yanında olmaktan daha az maliyetli bir şey, merhum Akif Emre ağabey de öyle oldu sanki; yaşarken pek bilmiyorduk, durduğu yerin kıymetini görmüyorduk; söyledikleri kalbimize zihnimize yeterince ulaşmıyordu belki de… yıllarca Müslümanca bir duruş nasıl olur düşüncesiyle yaşadığı hayatı bir sabah beklenmedik bir şekilde sona erince geride yarım bardak çay ve yine yarım kalmış simitle zihinlerimizde yer eden görüntüyü çivileyip ayrıldı Akif Abi ve onun aslında hayatıyla nasıl bir güzellik biriktirdiğini, çizgi sahibi olmanın değerini, akıp gidenin içinde bizim olanı göstermenin ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk. Onun vefat eden önemli birinin arkasından anmanın nasıl olması gerektiği ile ilgili uyarıları geliyor aklıma; anmanın bir tüketim objesine dönüştürülmemesi, anmanın anlamanın önüne konulmaması gerektiği şeklindeki uyarısı kendi hayatı için de geçerli…

Devamı: https://www.dunyabizim.com/akif-emre-nasil-aniliyor-makale,2568.html

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim