• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ali Bal: Telve dergisi

Ali Bal: Telve dergisi
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın sesi olma yolunda atılan bir adım Telve dergisi. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yayını olarak ilk sayısıyla Türkçe düşünen ve Türkçe konuşan tüm gönülleri selamladı Telve.

Editör Elif Neslihan Güney, Telve’nin hedefini şöyle açıklamış: “Edebiyatımıza katkı sunmak. Bununla beraber bir başka ana hedefi de insanlar ile kültürler arasında bir köprü kurmaktır.”  Bu yolda atılan her adımı destekliyoruz. Türkçe varsa Türk vardır. Bizi millet yapan en önemli unsur Türkçemizdir. Yurt dışında yaşayan Türk gençlerinin sesi olarak çıkan Telve, Türkçe düşünüşü, hayatı, sanatı ve kültürü taşıyacak bir dergi olmuş. 

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, 7 milyona ulaşan Türk diasporasının her alanda başarıyla mesafe kat ettiğini açıklıyor.  “Kültür ve sanat alanlarında, bilhassa edebiyatta gelecek vadeden yurt dışındaki gençlerimizin büyük bir fedakârlıkla yayımladıkları Telve dergisi, diaspora yazınımızı güçlendirecek, aramızdaki sınırları kaldıracak; bizi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızı bir araya getirecektir.” diyor Başkan Eren. Çıktıkları bu yolda başarılarının artarak devamını diliyorum, Türkçe konusundaki hassasiyetlerine teşekkür ediyorum.

Telve dergisi yurt dışındaki Türk gençlerinin adeta çeyizi gibi kıymetli muhteviyatıyla göz dolduruyor.  Öyküler, söyleşiler, şiirler, denemeler ve şehir yazılarından oluşan özel dosyası ile dolu dolu bir dergi olmuş.  Telve dergisi ile yeni tanıştım. Telve dergisi yanında üç de kitapla çaldı kapımızı.  2019’ başlatılan “YTB Türkçe Ödülleri” kategorilerinde derece alan YTB Yazarlık Akademisi öğrencilerinin eserlerinden oluşan  “Türkçe Ödülleri Seçkisi” ve  “Seçme Eserler” takdire değer çalışmalar olmuş. Üçüncü kitap ise, 2019 yılında Strazburg’da düzenlenen ve 8 farklı ülkeden 40 Türk gencinin katıldığı  “YTB Yazarlık Akademisi” hocalarının ders notlarından oluşuyor ve “Okuma Yazma Dersleri” adıyla yayımlanmış.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ali-bal/telve-dergisi/haber-241620

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim