• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Arslan Tekin: Harekât nasıl adlandırılmalı?

Arslan Tekin: Harekât nasıl adlandırılmalı?
Türkiye, PKK'nın Irak'taki kamplarına yeni harekât başlattı; 81 hedef vuruldu. Her harekâta bir isim veriliyor. İsimlendirmelere itibar etmiyorum.

Şimdiye kadar operasyonları adlarıyla andığımı da hatırlamıyorum. Operasyonlara şehitlerimizin isimlerinin verilmesini ise hiç uygun görmüyorum. Harekât tarihi belli, nereleri kapladığı belli. O isimlerle anılmalı. Ya harekâtta istenilen netice alınmazsa? Operasyonlara adları verilen şehitlerimizin ruhu muazzep olmaz mı?

Son harekât geniş tutulduğu için iki ismi bir araya getirmişler, "Pençe-Kartal" demişler.

1984'ten beri Kuzey Irak'a kaç harekât yapıldı ve isimleri neydi? Bir ehemmiyeti yok. Harekât yaparsın... Tam netice alırsın ve adını koyarsın. İsimlerini koyduğun kahramanlarımızın adlarını anabiliyor muyuz? Ansak bile buruk. Çünkü netice alınmamış, sonra bir harekat daha, sonra bir harekât daha... Şimdi yine son olmayacak bir harekâta giriştik. Keşke son olsa... Keşke PKK yer ile yeksan olsa... Keşke, Türkiye'yi oyalayıp PKK'ya destek çıkan ABD (hâliyle İsrail), Rusya (Putin), diğer Avrupa ülkeleri PKK'yı kullanarak topraklarımızı işgal edemeyeceklerini anlayacak noktaya getirebilsek...

Millî Mücadele'de muharebeler yer isimleriyle anılmıştır; biri hariç.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/harekat-nasil-adlandirilmali-56016yy.htm

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim