• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

‘Ay Vakti’ Dergisi 193. Sayı (Temmuz-Ağustos 2021) Üzerine

‘Ay Vakti’ Dergisi 193. Sayı (Temmuz-Ağustos 2021) Üzerine
Prof. Dr. Kadir Özköse “Hacı Bektaş-ı Veli’nin Seyr ü Seferi” ve Ahmet Çapku’nun “Basiret Ehlinin İbretli Bakışı (Nasihatnameler)” adlı inceleme yazıları da dikkat çekici çalışmalar. Yusuf Kotan da “Hatıralardaki Erzurum” adlı kitabı okurlara tanıtmakta.

Ay Vakti, 21 yılını dolduran düşünce-kültür ve edebiyat dergisi. Temmuz-Ağustos 2021’de 193. sayısıyla okurlarına merhaba dedi.

Bu sayısında “Edebiyat ve İnsan” başlığıyla okurunu selamlıyor Ay Vakti. Genel Yayın Yönetmeni Şeref Akbaba. “Teheccüd Ezanı” adıyla yazdığı yazıyla Akbaba, 15 Temmuz’un milletimiz açısından taşıdığı değeri vurguluyor. Ayrıca Kovid 19 üzerindeki tartışmalara da değinen yazar, ayrıca Ay Vakti Yayınlarının muştusunu bize vermektedir. Yazısında okurlara 15 Temmuz üzerine şöyle sesleniyor yazar: “Velhasıl bu bayrak da millet de hep hür yaşamıştır, bundan böyle hür yaşayacaktır. Çünkü bu millet, istiklâl ve istikbâlin Hakk’a tapanlarda olduğunu yüzyıllardır bilen, yaşayan ve yaşatan bir millettir. Bilenlere, yaşayanlara ve yaşatanlara selam olsun.”

Selami Şimşek “Yara Yazdım”, Semra Saraç “Gök Rüyası Gerçeğim”, Ali Yaşar Bolat “Sınık Endişelerini Uçurum Düzene-Yaslayan Bir İnsanın Trajedisi Diye”, Ziya Karatekin “Gül Kokacağız”, Mehmet Baş “Yürek Yangınları”, Bekir Oğuzbaşaran “Olmak Gazeli”, “Güven Fatsa “Karanfil”, Sıdıka Zeynep Bozkuş “Alnımın Nuru Bayramlar”, Hüseyin Çolak “Suların Dili”, Ferhat Öksüz “Tentürdiyot” adlı şiirleriyle okurun gönül dünyasında heyecan uyandırırken Eyyüp Azlal Çağdaş İran Şairi Dr. Afshin Yadollahi’nin “Ne Yaptın” şiirini Türkçe söylüyor. Hüseyin Çolak “Suların Dili” şiirinde Rabbine şöyle yakarmakta: “Tenimin sekisinde salınan heves / Hayretimi artır Hacer’in Rabbi! / Yıkandığım sular mülevves / İsmail’in topuğundaki acı / Kanarken parmak ucumda”

Devamı: https://www.insaniyet.net/ay-vakti-dergisi-193-sayi-temmuz-agustos-2021-uzerine/

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim