• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

‘Ay Vakti’ Dergisi 194. Sayı (Eylül-Ekim 2021) Üzerine

‘Ay Vakti’ Dergisi 194. Sayı (Eylül-Ekim 2021) Üzerine
Naz “Aforizmalar”ıyla her ay olduğu gibi yine insanı derinden sarsmakta: “10111. tam zamanıydı / ne geç kalandım ben / ne de sendin erken gelen” Ay Vakti, Hatice Bengisu Hanımefendi’nin nefis bir ağaç baskı çalışmasıyla sayfalarını kapatıyor.
Yine bir güz mevsimindeyiz. Her mevsimde olduğu gibi bu mevsimde de Ay Vakti’ni çay eşliğinde yaşamak gerek. İyi okumalar.

Ay Vakti, 194. sayısıyla okurunu selamlayan düşünce-kültür ve edebiyat dergisi… Her sayı yeni bir heyecanla okuruna ulaşıyor ay vakti.

Bu sayısında “Sana, Bana, Gündeme Dair” başlığıyla okurunu selamlıyor Ay Vakti dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şeref Akbaba. İnsana ve onun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunuyor. İnsan haklarının sadece Batı için geçerlilik taşıdığını, diğer ülkeler için sadece bir sopa vazifesi gördüğünü belirten yazar, pandemi sürecinde at iziyle it izinin birbirine karıştırıldığını özellikle vurgulamakta. Yaklaşık 18 aylık bir aradan sonra çocuklarımız-gençlerimiz eğitim öğretim ortamlarına kavuştu çok şükür. Bu bağlamda yazar “Çağın imkânlarına uygun olarak bilgi ve inançla donanmış bir nesil, bütün dünya için bir muştudur. Zihinleri ısrara iğdiş edilmeye çalışılan yeni nesli eğitimle farklılaştırmak, onlara ufuk kazandırmak, eğitimciler başta olmak üzere herkes için bir ödevdir.” diyerek konunun önemine konunun önemine dikkat çeker. Akbaba editöryal yazısını “Güzel insanlara, güzelliği yaşayan ve yaşatanlara selam olsun.” dileğiyle yazısını tamamlıyor.

Devamı: https://www.insaniyet.net/ay-vakti-dergisi-194-sayi-eylul-ekim-2021-uzerine/
Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim