• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Ayasofya Dergisinin 27. Sayısı “Zorunlu Eğitim” Dosyasıyla Yayımlandı

Ayasofya Dergisinin 27. Sayısı “Zorunlu Eğitim” Dosyasıyla Yayımlandı
2014 yılından beri Recep Terler yönetiminde yayın hayatına devam eden dergi, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor.

Dergi ikinci döneminde Ekonomi, Muhacirlik meselelerini ele aldıktan sonra bu sayıda da Eğitim meselesini ele alıyor. "Zorunlu Eğitim" konusunda hazırlanan dosyaya akademisyenler ve saha uzmanları eser ve görüşleriyle büyük bir katkı sağlamışlar.

Söyleşi

Barış Güngen ve Yusuf Bilâl Aydeniz'in sorularını, kıymetli sosyolog ve yazar Abdurrahman Arslan cevaplıyor: "Hakikatin olmadığını ilan eden bir çağda acaba İslâm'ın muradına uygun bir bilginin imkânını nerede bulabiliriz?"

Yusuf Bilâl Aydeniz'in sorularını, değerli ilahiyat felsefecisi Prof. Dr. Kasım Küçükalp cevaplıyor: "Hakikatin olmadığını ilan eden bir çağda acaba İslâm'ın muradına uygun bir bilginin imkânını nerede bulabiliriz?"

Dosya

Akademisyenler Doç. Dr. Abdulkadir Macit, Doç. Dr. Adem İnce ve Doç. Dr. Ahmet Dağ, saha uzmanları Hüseyin AkınYusuf Bilâl AydenizHarun YakarerZafer ÖzdemirFatma SalimSinan ÖzyurtKurtuluş ÖztürkMehmet BurakBüşra Zişan ErolAli SürmelioğluSevde Yaşar ÇimenMusa YaşaroğluRavza Karakülah ve Enver Çapar makaleleriyle dosyaya katkı sağlayan isimler.

Soruşturma

Akademisyenler Prof. Dr. Mustafa Özel, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Doç. Dr. Mehmet Özger, Doç. Dr. Muhammed Esat Altıntaş, Araştırma Görevlisi Yunus Şahbaz, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri Yusuf KaplanKemal Tekden ve Hamdi Polat, saha uzmanları Ahmet Edip Başaran ve Eyyüp Akyüz cevaplarıyla soruşturmaya katkı sağlayan isimler olarak yer alıyor.

Dosya ve soruşturmanın fikir dünyamıza ve daha da önemlisi hayatımıza pratikte bir fayda sağlaması bekleniyor.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/ayasofya-dergisinin-27-sayisi-zorunlu-egitim-dosyasiyla-yayimlandi-k5307.html

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim