• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ayasofya'yı anlamak

Ayasofya'yı anlamak
Ridley: Şahsen ben İskoçya’daki evimden Ayasofya’daki canlı yayını izlerken oraya gelen cemaatin hissettiği coşkuyu neredeyse kendi iliklerimde hissettim.

Şahsen ben İskoçya'daki evimden Ayasofya’daki canlı yayını izlerken oraya gelen cemaatin hissettiği coşkuyu neredeyse kendi iliklerimde hissettim. Hele de bir kadın BBC'ye "Çocukluğumuzdan beri bu anı bekliyoruz" dediği zaman. İşte o an dayanamadım, gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı. Müslüman dünya adına bu kez üzüntüden değil, sevinçten ağlamaya başladım. Kim olursanız olun, siz de sevinin ve dua edin. Çünkü Ayasofya’nın açılması dünyadaki bütün Müslümanlar için mübarek bir gündür.

Bugünün İslam dünyasına baktığımızda bitmeyen savaşlar, çatışmalar, kıtlıklar ve ayakta kalma mücadelesi içinde acı çeken bir coğrafya görüyoruz. Bizi mutlu eden pek az hadise var.

Dünya "normalleşmek" istiyor

İşte bu manzarada Ayasofya’nın açılışıyla birlikte yüz binlerce kişinin aynı mekânda secdeye durması ayrı bir önem arzediyor. 1500 yıllık yapının 1931’de ibadete kapatılıp, 1934 yılında da müzeye çevrildikten sonra tekrar gerçek kimliğine dönmesinden bahsediyorum.

Türk mahkemesi asırlardır cami olarak hizmet veren yapının müzeye çevrilmesinin yasa dışı olduğuna hükmetti. Mahkeme kararından hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan caminin tekrar ibadete açılacağına söz verdi ve her zaman olduğu gibi sözünü yine tuttu.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/ayasofyayi-anlamak-3549182

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim