• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Aydın Ünal: Made In USA

Aydın Ünal: Made In USA
ABD 1970’lerin sonunda Türkiye’de 2 oluşumun önünü açtı, palazlanmasını, büyümesini sağladı: PKK ve FETÖ.

1980 öncesinde Abdullah Öcalan’ın istihbaratla ilişkileri, gözaltına alınıp bırakılması, o baskı döneminde elini kolunu sallayarak örgütlenebilmesi PKK tarihinde hep karanlık nokta olmuştur. Öcalan, 12 Eylül darbesini Kenan Evren’den bile önce haber aldı, Suriye’ye kaçtı. 80 sonrası PKK, kendi içindeki infazların yanında bütün Kürt sol hareketleri ortadan kaldırdı, sadece Kürt solunun değil, Türkiye solunun adeta tek örgütü haline geldi. 1991’deki 1. Körfez Savaşı, PKK’nın daha da güçlenmesini sağladı, PKK bu süreçte ABD’den lojistik desteği de aldı. PKK, Türkiye, İran, Irak, Suriye dörtgeninde ABD çıkarları doğrultusunda her türlü kirli işin taşeronu, aynı zamanda uyuşturucu trafiğini kontrol eden bir örgüt oldu.

PKK, Türkiye-ABD ilişkilerinde büyük sorun olmaya başlayınca nihayet ABD Öcalan’ı gözden çıkarmış, kendi elleriyle Türkiye’ye teslim etmiş, ama örgütün çökmesini de engellemiştir. ABD’nin 2015’te güya IŞİD’le savaşmak için kurduğu SDG adlı oluşumun PKK’nın uzantısı olduğunu bizzat ABD’liler kendileri de itiraf ettiler. ABD şu anda Türkiye’nin ve tüm dünyanın gözü önünde PKK terör örgütünün uzantısına eğitim veriyor, silah ve lojistik sağlıyor.

 

FETÖ’nün hikâyesi de benzer. Elebaşı Fetullah Gülen’in hayatında da 70 öncesinde flu alanlar var. Sıradan bir vaiz olmasına rağmen karanlık irtibatlara sahip. 12 Eylül’ü o da önceden haber alıyor. Sızıntı Dergisi’nde darbe öncesinde özlemler, darbe sonrasında güzellemeler dile getiriliyor. 12 Eylül’ün arananlar listesinde olmasına rağmen Fetullah Gülen’e asla dokunulmuyor. Birkaç kez “yanlışlıkla” gözaltına alındığında ise binbir özürle serbest bırakılıyor. 12 Eylül’ün dindarlara ağır baskıları devam ederken, Fetullah’ın müritleri daha 80’lerin başında soruları çalıp askeri okullara sızabiliyorlar. Fetullah Gülen 28 Şubat’ı da gönülden destekliyor. ABD, 28 Şubat sonrası ajanını merkeze çekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde okullar açmasını, Amerikan muhibbi gençler yetiştirmesini sağlıyor. Her ülkede okullar ABD himayesinde ayakta kalıyor. Bu okullarda yetişenler ülkelerinde önemli makamlara sızıyorlar.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/aydin-unal/made-in-usa-4528739

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim