• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ayhan Demir: Batı Türkistan’daki yerel seçimler

Ayhan Demir: Batı Türkistan’daki yerel seçimler
Geçtiğimiz pazar, Kuzey Makedonya ve Kosova’da yerel seçimler vardı. Batı Türkistan’daki her iki ülkede de iki turlu olarak düzenlenen seçimlerin, ilk turundan önemli neticeler çıktı.

Önce Kosova…

Prizren’de, Kendin Karar Al Hareketi-LVV adayı ve mevcut belediye başkanı olan Mytaher Haskuka oyların 40’ını aldı. İkinci sırada yer alan Kosova Demokratik Partisi-PDK adayı Shaqir Totaj, onun yaklaşık 10 puan gerisinde kaldı.

LVV, Prişina’da da birinci parti olmayı başardı. Eski Sağlık Bakanı Arben Vitia, oyların 42’sini aldı. Kosova Demokratik Ligi-LDK adayı Perparim Rama, onun 13 puan kadar gerisinde kaldı. 

Son genel seçimlerin galibi LVV, birçok belediyede ikinci tura kaldı. Ancak ilk turda hiçbir belediyede seçimi kazanamadı. Hatta Güney Mitroviça’da, seçime mevcut belediye başkanı olarak giren LVV adayı Agim Bahtiri, PDK adayı Bedri Hamza’nın 20 puan gerisinde kaldı. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/bati-turkistandaki-yerel-secimler-37214.html

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim