• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

'BAE ile normalleşme İsrail'in hayalini kurduğu devlete katkı yapacak, İslam jeopolitiğini etkileyecek'

'BAE ile normalleşme İsrail'in hayalini kurduğu devlete katkı yapacak, İslam jeopolitiğini etkileyecek'
Prof. Erol'a göre, BAE ile normalleşme İsrail'in hayalini kurduğu devlete katkı yaparken, İslam jeopolitiğini kendi içinde tartışma, çatışma ve istikrarsızlaştırmaya taşıyacak.

Arap dünyasında liderliğe oynamak isteyenlerin Türkiye'yi kuşatma politikasında rol aldıklarını düşünen Erol, Türkiye'nin bölge halklarında ciddi karşılığı olduğu görüşünde.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta duyurduğu İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme anlaşmasının yankıları sürüyor. Anlaşmanın başka Arap ülkelerinin de katılmasıyla genişleyeceği söylentileri ortaya çıkarken, en sert tepkileri Arap ülkesi olmayan İran ile Türkiye verdi.

İran'ın İsrail ile kanlı bıçaklı hali ortadayken, dikkatler onyıllardır İsrail'le iyi ilişkileri bulunan ve 'Mavi Marmara' gibi meselelere rağmen ticari faaliyetleri sürekli katlanan Türkiye'ye çevrildi. Arap kamuoyunda Ankara'nın İsrail ile ilişkileri bulunurken Arapları eleştirmesi kınama konusu edildi. Gündeme bu bağlamda son olarak normalleşmenin ardından Rixos otellerinin İsrail turizm firmasıyla yaptığı paket anlaşması ile İsrailli turistleri BAE'ye THY ile taşıyacağı haberleri de düştü.

İsrail ile BAE normalleşmesinin bölgeye etkileri ve jeopolitik yankılarını Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM) Başkanı ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Mehmet Seyfettin Erol ile konuştuk.

Devamı: https://tr.sputniknews.com/ceyda_karan_eksen/202008181042685325-bae-ile-normallesme-israilin-hayalini-kurdugu-devlete-katki-yapacak-islam-jeopolitigini-etkileyecek/

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim