• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bayburt Üniversitesi 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri'nde Kapanış

Bayburt Üniversitesi 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri'nde Kapanış
Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenen “5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri” yoğun geçen iki haftalık etkinliklerin ardından görkemli bir kapanış töreni ile sona erdi.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesinin ve kentin tanıtımına önemli katkı sunan şenliklerde 80’in üzerinde etkinlik düzenlendi. 9 Mayıs’ta başlayan ve 14 gün boyunca devam eden şenlikler kapsamında; sportif faaliyetler, çalıştaylar, paneller, söyleşiler, yarışmalar, oyunlar, eğlenceler, sergiler, tiyatrolar ve belgeseller; bölgenin ekonomik yapısının sürdürülebilirliğine katkı sağlayan ulusal ve uluslararası sempozyumlar, sanat sergileri, arıcılık ve coğrafi işaret çalıştayları; ödüllü ses ve şiir yarışmaları, konserler ve ödül töreni gibi birçok aktivite düzenlendi. Bilim kategorisinde onlarca bilim insanı misafir edildi 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında bilim kategorisinde gerçekleştiren programlar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından gerçekleştirilen “Dede Korkut’tan Ahmet Yesevi’ye Bizi Biz Yapan Ruh” ve Prof. Dr. Nazir Ahmad tarafından gerçekleştirilen “Genç Yetiştirmenin Zorlukları: Dijital Dünyada Gençleri Yetiştirmek” başlıklı konferanslarla başladı.  Kariyer Zirvesi 2022 etkinliğinde ise; Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Damla Aydaş “Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı” hakkında konuşma gerçekleştirdi. “Hâkim ve Savcı Nasıl Olunur?” başlıklı etkinlikte ise Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ öğrencilerin sorularını cevapladı.  Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü  Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin konuşmacı olduğu “Turkovac Aşı Çalışmaları” konferansı ve “Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile Kariyer” söyleşisi programları da bilim kategorisinde gerçekleştirilen önemli etkinliklerdendi.

Devamı: https://www.bayburtpostasi.com.tr/egitim/bayburt-universitesi-5-dede-korkut-bilim-kultur-sanat-ve-spor-senlikleri-nde-h21498.html

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim