• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bedir Acar: Çanakkale konserleri Ramazan sergileri

Bedir Acar: Çanakkale konserleri Ramazan sergileri
Sanat kurumları deprem yaralarının sarılması için katkı vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda, İstanbul Esenler Belediyesi'nin Tarih ve Nostalji Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Avas Antika Pazarı bugün saat 15:00'te bir yardım mezatı düzenliyor. Mezatta 1800'lü yılların şömine saatleri, çeşitli Avrupa eserleri, kitaplar, 60-70'li yıllara ait bakırlar ve porselenler açık artırma usulüyle satışa çıkarılacak. Esenler Modern ve Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşecek mezatın tüm geliri deprem bölgesine bağışlanacak. Mezat, esenlerkultur Instagram hesabında canlı olarak yayınlanacak.

Bugün aynı zamanda Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü.

Antalya Devlet Opera ve Balesi günün anısına 'Bu Vatan Bizim' adlı kantat eseri sahneleyecek. Orhan Şaik Gökyay, Necmettin Halil Onan, Mehmet Akif Ersoy ve Nazım Hikmet gibi şairlerden dörtlüklerin de okunacağı etkinliğin başlama saati 20:00.

Çanakkale Zaferi'ni konu alan bir başka etkinlik, İstanbul'da, AKM'de gerçekleşecek olan 'Çanakkale Destanı' konseri... İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek bu etkinlikten başka yine AKM'de bu akşam 'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' var. Opera İstanbul Korosu'nun sahne alacağı konserde Cemal Reşit Rey, Ahmet Adnan Saygun, Yalçın Tura, Erdal Tuğcular ve Muammer Sun'un da aralarında bulunduğu önemli bestecilerin eserleri seslendirilecek.

Söz operadan açılmışken, İstanbul Devlet Operası'nın bu akşam Kadıköy Süreyya Sahnesi'nde gerçekleştireceği 'Çanakkale Konseri'ni de hatırlatalım. Konserde kahramanlık türkülerinden ağıtlara, dünya tarihinin en önemli kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi minnetle yad edilecek.

Önümüz Ramazan... Dolayısıyla sanat dünyasında mübarek günlerle ilgili bir hareketlilik de yaşanıyor.

Ramazan ayına özel hazırlanan sergiler var mesela...

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/bedir-acar/canakkale-konserleri-ramazan-sergileri/haber-1351164

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim