• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Bilim Kilisesi ve Gettolarımız

Bilim Kilisesi ve Gettolarımız
Salgın süreci bildiğimiz özelliklerimizi abartırken bilmediğimiz birçok özelliğimizi de gün yüzüne çıkarıyor.

Bu özelliklerden muhtemelen en tipik olanı gettolaşma kabiliyetimiz olsa gerektir. Salgınla mücadele ve salgından korunma sürecinde hemen türlü gettolar oluşuverdi. Üstelik bu gettolar önceki gettoların ya da mahallelerin sınırlarını da belirsizleştirdi. Oldukça farklı kesimler bu salgın gettolarında biraraya gelebildi tuhaf biçimde.

Uzmanından sıradan insanına kimsenin hakkında net bir bilgiye sahip olmadığı bir virüs ve yayılma süreci konusunda ilkin salgını ve maske-mesafe tedbirlerini ciddiye alanlar ve almayanlar ortaya çıkmıştı. Vaka sayılarının ve kayıpların hızla artması karşısında medyanın abartılı anlatımları sayesinde bütün dünyayı haklı bir kaygı sararken bizde de tedbirlere daha fazla önem verilmeye başlanmıştı. Yine de alışkanlıklarından vazgeçemeyenler için maske ve mesafe çok da gerekli görülmüyordu. Zamanla daha katı tedbirlere taraftar olanlarla kapanma tabir edilen bu tür tedbirlere karşı olanlar farklılaşmaya başladı. Kimsenin sokağa çıkamadığı, ülkeye giriş çıkışların durdurulduğu bir tam kapanma hiçbir ülkede uygulanamadı elbette yine de kapanma tedbirlerine kimileri hastalığı engelleyeceği için destek olurken kimileri de ülke ekonomisini felce uğratarak farklı sıkıntılara yol açacağı için karşı çıktılar. Farklı zaman dilimlerinde farklı yaş gruplarına yönelik sokağa çıkma sınırlandırmaları söz konusu oldu ve bu durumda da sokağa çıkma özgürlüğünün sınırlandırılamayacağını savunanlar özgürlükler adına yeni bir mahalle oluşturabildiler. Maske mesafe kurallarına harfiyen uyan sıradan insanlar, cami cemaati ve tedbirlere uymayan şehirli okumuş eğlenceyi seven insanlar türünden haberler medyada yer bulmaya başladı. Herşeye rağmen bitmeyen ve etkisini sürdüren salgın giderek bütün mahallelerin karışmasına da yol açtı. Kimileri daha ciddiye almaya başladı salgını kimileri politik kamplarından hareketle yorumlamaya çalıştı salgınla mücadele yöntemlerini.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/08/31/bilim-kilisesi-ve-gettolarimiz/

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim