• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Bir Hiç Yüzünden

Bir Hiç Yüzünden
Gece kâbuslarla pençeleşeceksem kendim için pençeleşeyim. Sakın bana bencil, egoist, popülist, hümanizma ayakları filan çekmeyin.

Ben bunları, bu düşünceleri böyle du­rup dururken yolda bulmadım. Bunları bulana kadar nelerimi verdim, nelerimi kaybettim, ne kayıplar yaşadım, nelerden geç­tim, tökezledim, yaralandım, kırıldım, vuruldum, süründüm.

-bütün üçüncü tekil şahıslara adanmıştır-

Hayat felsefemi bu geceden itibaren değiştirdim. İstesem de istemesem de madem anlamıyorlar beni insanlar, ben de bu an­dan itibaren ayrı bir nefes, ayrı bir heves, ayrı bir hayat tarzı ve düşüncesi içine gireceğim. Bu kadar, bugüne kadar çırpınmanın, didinmenin, var olma kavgası vermenin hiç mi hiçbir anlamı ol­mayacak?

Böyle bir görüş de nerden esti diyeceksiniz durup du­rurken. Elbette bir anlamı olmalı. Beğenmenin anlamadan, anla­manın beğenmeden geçtiğini bilmeyenimiz yok. Öyleyse, beğe­nilmek için veya anlaşılmak için çırpınmanın, savaşım verme­nin, kendini yiyip bitirmenin ne anlamı var! Kaç zamandır kay­bettiğim, bir türlü varamadığım, belki de bulamadığım bu yitik sevdamı buldum. Hem de bir ‘hiç’ yüzünden. Ne kadar sevinsem, daha doğrusu ne kadar bu hiç’e sevinsem azdır. Yine eski uğraşılarıma döneceğim. Düşüneceğim, okuyacağım, yazaca­ğım, kendimle başbaşa kalacağım, kendimin olacağım, gece­nin ve yalnızlığın sesini dinleyeceğim doyasıya… Sorumlulukla­rın canı tümden cehenneme!

Devamı: https://www.insaniyet.net/edebiyat/

 
Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim