• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bir Muhsin Başkan geçti bu âlemden…

Bir Muhsin Başkan geçti bu âlemden…
Muhsin Yazıcıoğlu yakın zamanda, 2009 yılının soğuk bir Mart günü acı bir şekilde aramızdan ayrılması hasebiyle birçoğumuzun yüreği yanarak hatırladığı bir isimdir.
“Yazıcıoğlu merhum, tüm hayatında şahsiyetli bir duruşun, inancın ve ilkelerin müşahhaslaşmış halidir desem yanlış söylemiş olmam herhalde.
 
Bu yazıda Muhsin Yazıcıoğlu merhumun doğduğu evi anlatmaya çalışacağım. Muhsin Yazıcıoğlu 1954 yılında Sivas’a bağlı Şarkışla İlçesi’nin Elmalı Köyü’nde doğmuş. Elmalı Köyü Şarkışla’ya nazır sayılabilecek bir tepenin eteğine tutunmuş ilçe merkezine 6 km uzakta bulunuyor. Sivas Kayseri yolunun Şarkışla’ya ulaşmadan bir iki km öncesinde Kayseri istikametine doğru sağ tarafta kurulu. Hatay’dan Hopa’ya yolculuklarımızda uzaktan seyrettiğimiz Anadolu’nun tipik, ağaçlarla çevrili iç içe geçmiş; garipliği evlerin kiremitlerinden, evlerin en fazla iki katlı ve geleneksel vakarından okunan köylerden bir köy Elmalı… Etrafındaki geniş düzlükleri belki bir de kışın, kar altında görmek gerekir. Hemşerisi Âşık Veysel’in türkülerindeki hepimizi kucaklayan mana, Muhsin Yazıcıoğlu’na da sirayet etmiş ki hepimizde güzel şahitliklerle dolu dosdoğru bir hayata sahipti.
 
Yazıcıoğlu’nun doğduğu evin restore edileceğini daha önce internet sitelerinden görmüş ve meraklanmıştım; bu sefer Hopa’dan Hatay’a Kurban Bayramı için giderken Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi tabelasını görünce heyecanlandım ve dönüşte ailecek ziyaret etmeye niyetlendik. Bayramdan sonra da bu niyetimiz gerçekleşmiş oldu -elhamdülillah- işte bu yazı o kısa, bir saate yakın ziyaretin hatırasına kaleme alınmıştır.
Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim