• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Bir neslin ağabeyi Erdem Bayazıt

Bir neslin ağabeyi Erdem Bayazıt
Türk edebiyat ve düşünce tarihinde büyük izler bırakan Yedi Güzel Adam, sadece bir neslin değil kendisinden sonraki bütün nesillerin öncüsü oldu.

 1950’lilerde yolları şairler şehri Kahramanmaraş’ta kesişmiş bu güzel adamlardan, 'haksızlıklara şiirle cevap veren' Adil Erdem Bayazıt’ı, eşi ve çocuklarına sorduk. Deniz Ersoy'un röportajı.

Türk Edebiyat ve düşünce tarihinde büyük izler bırakan Yedi Güzel Adam, sadece bir neslin değil kendisinden sonraki bütün nesillerin öncüsü oldu. 1950’li yıllarda, yolları şairler şehri Kahramanmaraş’ta kesişmiş bu güzel adamlardan, “haksızlıklara şiirle cevap veren” Adil Erdem Bayazıt’ı, eşi ve çocukları anlattı.

Erdem Bayazıt’ın edebi yönünü, şiirlerini bilmeyen yoktur. Peki, Erdem Bey nasıl bir eşti? Bize biraz bahsedebilir misiniz?

Makas dergisine hayırlı olsun diyerek cümlelerime başlamak istiyorum. Erdem Bey, her zaman arkamda olan bir eşti. Her yaptığım işte bana çok destek oldu. Saatlerce sıkılmadan sohbet edebildiğim üzüntümü, sevgimi, sevincimi rahatça paylaşabildiğim bir eşti. Sevgi dolu olup sevdiğini belli ederdi.

Sizin edebiyata ilginiz nasıldı? Siz de şiir yazıyor musunuz?

Edebiyata olan ilgim, okuyucu seviyesinde oldu. Roman, hikâye kitapları okurum ama yazmaya hiç yeltenmedim. Erdem Bey, hayat hikâyemi roman haline getirmem konusunda bana hep fikrini beyan ederdi ama nasip olmadı. Bana yazdığı şiirler vardı. Hatta yazdığı şiirle alakalı olan bir anımı sizlerle paylaşayım. Yazları Kahramanmaraş’a giderdik. Bir gün yayla evinde oturuyordum, yayla evimizin de çok dik yokuşu vardı. Erdem Bey, kolunun altında çok büyük bir paketle o yokuşu çıkarak eve geldi. “Aç bakalım paketi beğenecek misin” dedi. Ben tabii paketin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Paketi açtığımda çok duygulanmıştım. Bana yazdığı bir şiiri bir hattata götürmüş hat yazısıyla o şiiri yazdırmış ve çok güzel çerçeveletmişti. Bu hareketi beni çok etkilemişti. Merak edecek olursanız o şiir de Sevgililer Burcundan isimli şiirdir. Hala odamın başköşesinde o çerçeve duruyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/bir-neslin-agabeyi-erdem-bayazit-h29816.html

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim