• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Bir Yürek Burgusu Neye İşaret Eder?

Bir Yürek Burgusu Neye İşaret Eder?
Karşımızdaki birine 'nasılsın' diye sorduğumuzda gerçekten nasıl olduğunu merak ediyor muyuz? O kişinin iyi olduğunu söylemesi gerçekten bir sıkıntısı olmadığı anlamına mı gelir?

 Her şeye geç kalıyormuşçasına koştur koştur yaşadığımız bu hayatta insanların seslerinden, gözlerindeki ifadeden, mimiklerinden, hal ve hareketlerinden bir sorunu olup olmadığını, bir şeylerden korkup korkmadığını anlayabilmek ne kadar mümkün? Görmeyi/görünür olmayı önceleyen, hakikatle değil gerçeklikle yetinen teşhir toplumunda insanlar, insanın derdini yine insan alır diyerek bir durup dostunun, arkadaşının içinde bulunduğu ruh halini kavrayabilme noktasında emek harcamayı tercih ediyor mu? Ya da anlayabilsek bir şey değişecek mi? 'Acıdan kaçın, olumsuzluklardan sakın!' mottosuyla insanların acıdan, üzüntüden, sıkıntıdan kaçınmaları gerektiğini empoze eden olumluluk toplumunda artık insanlar birbirlerinin derdini dinlemeye ne kadar tahammül gösterebiliyor ki?

İşte Henry James'in usta kaleminden çıkan Yürek Burgusu romanının kapağını kapatırken zihnime üşüşen sorulardan sadece birkaçıydı bu sorular. Stephen King'in "Son yüz senede yazılmış en iyi doğaüstü korku romanlarından biri." olarak nitelediği eser bu noktada günümüz insanına çok şey söylemektedir. Nasıl mı? Gelin birlikte inceleyelim.

Yürek Burgusu Romanına Kısa Bir Bakış

Eserimize geçmeden önce belirtmeliyim ki klasik korku türünde bir eser okumayı bekliyorsanız yanılıyorsunuz; zira eserimiz daha çok psikolojik gerilim tarzında bir eserdir. Bir Noel gecesi buluşup birbirlerine ürkütücü hikâyeler anlatmaya başlayan arkadaş grubu arasından Douglas'ın kız kardeşinin mürebbiyesinin başından geçen ürkütücü bir olaydan bahsetmesi ve nihayetinde de olayı okumaya başlamasıyla –olay kaleme alınmış bir vaziyettedir- biz de yoğun psikolojik öğeler barındıran olayın sayfalarını çevirmeye başlarız. Artık anlatıcımız olayın başkahramanı mürebbiyedir.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/bir-yurek-burgusu-neye-isaret-eder-k5256.html

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim