• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Bülent Orakoğlu: Amerika ’Kapılar açılsın Afganlar Türkiye’ye girsin’’ teklifinde neden ısrar ediyor?

Bülent Orakoğlu: Amerika ’Kapılar açılsın Afganlar Türkiye’ye girsin’’ teklifinde neden ısrar ediyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere gittiği Amerika’dan dönüş yolunda bir grup gazeteciyle sohbet ederek çok önemli açıklamalarda bulundu:

“Sayın Biden ile iyi başladık diyemem. Şu andaki gidiş pek hayra alamet değil.” New York’ta bulunduğu süre içinde Erdoğan ile Biden arasında ikili bir görüşme gerçekleşmedi. Türkiye ile ABD arasında New York’ta kurulan en üst düzey temas, iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ile Antony Blinken’ın görüşmesiydi.

Ancak bilindiği gibi iki lider aylar önce 14 Haziran’da NATO Zirvesi’nde Brüksel’de beklendiğinden uzun süren bir görüşme yapmışlardı. Muhtemelen Türkiye ile Amerika arasındaki sorunlar bu görüşmede masaya yatırılmış ve bir netice alınamamıştı. S400,F35,PKK/YPG terör örgütü Afganistan’dan Türkiye’ye yönlendirilen göç sorunlarında bir gelişme olmayacağını anlayan Biden Başkan Erdoğan’la görüşmemişti sanırım.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/amerika-kapilar-acilsin-afganlar-turkiyeye-girsin-teklifinde-neden-israr-ediyor-2059715

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim