• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bülent Orakoğlu: İsmail Saymaz’ın David Keynes röportajı FETÖ’nün masonik ilişkilerini örtmek için miydi?

Bülent Orakoğlu: İsmail Saymaz’ın David Keynes röportajı FETÖ’nün masonik ilişkilerini örtmek için miydi?
FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes (Alparslan Demir)itirafçı olarak 9 Haziran’da Türkiye’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Keynes’in Türkiye’ye gelerek yargıya teslim olmasından Temmuz ayının ortalarına kadar kamuoyu ve medyanın haberi olmadı. Zira ByLock’un lisans sahibi Keynes’in Baykal’a yapılan kaset operasyonu başta olmak üzere gazeteci Haydar Meriç ’suikast’ına kadar birçok olayda kilit durumda olduğu düşünülüyordu. David Keynes’in itirafçı olarak teslim olmasında AİHM’in ‘ByLock tek başına delil olamaz’ kararının etkili olması önemli bir rol oynamıştı. Ekim 2016 yılında ByLock‘un lisans sahibi Keynes’in Hürriyet Gazetesi yazarı İsmail Saymaz’la New York’ta yaptığı röportajın arka planı birçok açıdan karanlık noktalardan oluşuyordu. Öncelikle Keynes neden Hürriyet Gazetesi’ni aramıştı? İsmail Saymaz’ı gazete mi görevlendirmişti yoksa Keynes mi Saymaz’ı istemişti. David Keynes her fırsatta Türkiye’ye gelip gittiğine göre bu ropörtaj neden New York’ta yapılmıştı. Gizlenen ilişkiler ağı neydi? Bu röportajın sorunlu olduğunu bile bile Aydın Doğan’ın başında olduğu Hürriyet gazetesi açık bir şekilde ByLock üzerinden FETÖ operasyonlarını sulandırmaya yönelik algı operasyonuna hizmet eden bu söyleyişi neden yayımladı? Gazetenin bazı yazarları, David Keynes’in açıklamalarının doğru olduğu yönünde neden ısrarcı bir yaklaşımda bulunmuştu, Üstelik önemli bir iddiaya göre, yayın kurulunun itirazlarına rağmen bu haberin sür manşetten yayımlanmasının arka planında saklanan gizlenen sır neydi? Yoksa bütün bu çabalar FETÖ’nün masonik ilişkileri ve mason imamlarının deşifre olmaması adına mıydı?

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/ismail-saymazin-david-keynes-roportaji-fetonun-masonik-iliskilerini-ortmek-icin-miydi-2059214

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim