• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Burhanettin Saygılı: Örnek etkinlik ‘etkin kitap okuma’

Burhanettin Saygılı: Örnek etkinlik ‘etkin kitap okuma’

Kitap okumanın öneminden bahsetmek malumun ilamı olur. Kitap okumanın öneminden değil de, ‘etkin kitap okuma’ ve etkileşim içinde kitap okumadan bahsedeceğim.

Velilerimle on beş yıldır kitap okuyoruz. Haftada bir gün öğrenciyi evine göndermeyip, veliyi okula davet ediyorum. Öğretmen, öğrenci ve veli birlikte kitap okuyoruz.

Sade ve yalınkat bir kitap okuma programı zamanla gelişti ve genişledi. İlk önce veliye ‘kitabını da al okula gel, çocuğunla birlikte kitap oku’ diyordum. Daha sonra ortak kitaplar okumaya başladık.

Okuduğumuz kitabı genel değerlendirmeler yapmaya başladık.

Okuduğumuz kitapla ilgili sınavlar yaptık. Dereceye girenlere ödüller takdim ettik. Burada bir anekdot paylaşmak isterim.

Okuldan öğrenciler dağılmakta, bir grup veli elinde kalem silgi okula geldiler. Velilerde gözle görülür bir stres.  Şaka yollu itiraz edenler de var. Velimin biri sert bir yüz ifadesi ve aynı sertlikte ses tonuyla, sesini de yükselterek:

– Hoca bana bak, sen bizim öğretmenimiz değil çocuklarımızın öğretmenisin. Bize sınav yapmaya ne hakkın var ne de yetkin var.

Beni incitecek başka sözler de söyledi. Diğer velileri de sınavı boykota davet etti. Buz kesmiştim. Fakat vaziyeti kısa sürede toparladım. Sakinliğimi muhafaza ederek, tebessümle:

Devamı: https://turkegitimtv.com/author/kadir/ornek-etkinlik-etkin-kitap-okuma/

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim