• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bürokrasiyi tersten yazan adam: Recep Yazıcıoğlu

Bürokrasiyi tersten yazan adam: Recep Yazıcıoğlu
Süper Vali, Efsane Vali, Yasakçı Vali… Bunlar Recep Yazıcıoğlu için söylenen ve gittiği yerlere kendinden önce ulaşan sıfatlar.

Onun en büyük farkı, yaptığı işlerden ziyade, halkın bürokrasiye bakışını değiştirerek açtığı ufuk oldu. “Bugün git yarın gel” mantığına meydan okuyan Yazıcıoğlu, hızlı karar verebilme, risk alabilme özellikleriyle gittiği her şehri hizmete boğdu. Erzincan’a yaptırdığı köprüyle kitaplara ve filmlere konu olan Yazıcıoğlu, bir araba kazası sonucu erken yaşta ebediyete uğurlandı. Geriye, sıra dışı bir hayat, gelecek nesillere örnek olacak bir görev anlayışı ve uzun yıllar dillerden düşmeyecek ismini bıraktı. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla rahmetle anıyoruz.

“Devletin kutsalı olmaz. Kutsal olan insandır, millettir, duygudur. Üç-beş kişinin bir araya gelip kurduğu yönetim organizasyonunun adı olan devletin nesi kutsal” diyerek bürokratik oligarşinin içini boşaltan biriydi “Süper Vali” Recep Yazıcıoğlu. Karadeniz’in hırçın ve ele avuca sığmaz çocuğu… Trabzon’un Sürmene ilçesinde dünyaya gelen Yazıcıoğlu’nun ilkokul çağlarında en samimi arkadaşı Adnan Kahveci ve sonradan eşi olan dayı kızı Meryem’di. Meryem hem okul arkadaşıydı, hem de aile arasında sözü kesilmiş beşik kertmesi. Küçük yaşlardan itibaren onu korur kollar, gözünden bile sakınır. Annesi ve kardeşleriyle birlikte Muğla Milas’a tayini çıkan babasının yanına taşınma zamanı geldiğindeyse, geride çok sevdiği memleketini ve yüreğini bırakır.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/burokrasiyi-tersten-yazan-adamrecep-yazicioglu-3595977

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim