• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Cafer Keklikçi: Çevre Değil İnsanlık Felaketi

Cafer Keklikçi: Çevre Değil İnsanlık Felaketi

Günlerdir Marmara Denizi’nde müsilaj var. Her sene denizde bu sorunun belli zamanlarda olduğu söylense de pek inandırıcı gelmiyor. Geçmiş yıllarda böyle bir sorundan söz edilmiyordu. Birdenbire ortaya çıkmış gibi. Sorunun çözümü için en son yapılması gereken ilk önce yapılıyor. Nedir yapılan; denizi süpürmek! Deniz süpürmekle temizlenir mi. Ülkemizde her işte olduğu gibi bu da fıkra konusu olacak bir durum. Denize şırıngayla su sıkıp suyun su ile yıkanmaya çalışılması ise karikatürlük bir iş! Sorunun kaynağı bilinmiyor mu? Biliniyorsa neden sorun kaynağından çözülmüyor? Sorunun kaynağı belli.

Çevre konusunda iki yanlış bakış açısı var. Birincisi, fabrikaların atık sularının akarsulara dökülmesi. İkincisi, çevrecilerin çevre sorununa ‘sosyete’ bakış açısı. Elbette birincisi asıl sorunu oluşturuyor. İkincisi ise sorunu çözmüyor. Atık su sadece Marmara Denizi’ne değil İstanbul’un diğer akarsularına, göllerine de bırakılıyor. Bütün işyerlerinin özellikle fabrikaların kimyasallı atık suları akarsulara dökülüyor. Bu sorun sadece İstanbul’da değil ülkemizin bütün şehirlerinde bütün akarsularında var. Örneğin Ergene Nehri’nin Edirne Uzunköprü kesimindeki kirlilik, nehirdeki balıkları bitirmiş durumda. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/7285249/cafer-keklikci/cevre-degil-insanlik-felaketi

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim