• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çocuklar “Sultan I. Alaeddin Keykubad”ı tanıyor

Çocuklar “Sultan I. Alaeddin Keykubad”ı tanıyor
Hem yaptığı fetihlerle hem de ilim ve bilim adamlarına verdiği değerle dikkat çeken I. Alaeddin Keykubad, M. Ali Köseoğlu’nun kaleme aldığı kitapla kendisini çocuklara anlatıyor…

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Çocuk Yayıncılığı” alanında 2020 yılının en iyi yayınevi seçilen Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, şimdi de çocuklar için kaleme alınan “Türk İslam Büyükleri Serisi” ile dikkat çekiyor. Serinin sekizinci kitabı olarak geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Bilime Değer Veren Sultan: I. Alaeddin Keykubad”, şair ve yazar M. Ali Köseoğlu’nun imzasını taşıyor. Köseoğlu, 2021 yılının Konya’nın Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkent oluşunun 924. Yıldönümü olduğunu kaydederek hem yaptığı fetihlerle hem de ilim ve bilim adamlarına verdiği değerle dikkat çeken Selçuklu Sultanlarından I. Alaeddin Keykubad’la çocukları buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

TÜRK İSLAM BÜYÜKLERİ SERİSİ 9 KİTABA ULAŞTI

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Türk İslam Büyükleri serisi içinde geçtiğimiz aylarda 6 kitap yayımladığını ve geçtiğimiz hafta yayımlanan “Akşemseddin”, “I. Alaeddin Keykubad” ve “Kâtip Çelebi” ile serinin 9 kitaba ulaştığını anlatan Köseoğlu, “Çocuk kitapları gerek mahiyeti gerekse tarzıyla edebiyatımız içinde hassas bir noktada durmaktadır. Bir yandan çocuklarımıza okuma zevki aşılarken, diğer yandan da yeni ufuklar kazandıracak eserler ortaya koymak büyük önem arz ediyor. “Türk İslam Büyükleri Serisi”ni kaleme alan arkadaşlarımızın bu alanda daha önce de nitelikli eserler ortaya koyduklarını bilmek ve bu alanda ödüllü bir yayınevi ile çalışmak benim için de mutluluk vesilesi olmuştur” dedi.

KİTAP HAKKINDA

Anadolu Selçuklu Devleti tahtına geçtikten sonra Mevlânâ ailesi başta olmak üzere pek çok ilim ve bilim adamının Konya’ya gelmesini teşvik eden I. Alaeddin Keykubad’ın kendi dilinden çocuklara kendisini anlattığı “Bilime Değer Veren Sultan: I. Alaeddin Keykubad” isimli kitabın resimlerini minyatür sanatçısı Merve Karlı çizdi. Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü olduğu dönemde yazdığı “Menteşe’deki Muğla” kitabı TYB tarafından “En İyi Şehir Kitabı” seçilen M. Ali Köseoğlu tarafından kaleme alınan çalışmanın Seri Koordinatörlüğünü Vural Kaya, Seri Editörlüğünü Fatma Nur Evcim, Tarih Editörlüğünü ise Dr. Sema Yaniç yaptı. Çocukların keyifle okuyacağı kitap, kitabevlerinden ve e-satış sitelerinden temin edilebilir.

kitap-kapak-001.jpg

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim