• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

D. Mehmet Doğan, Âkif ve İstiklâl Marşı Konferansı Verecek

D. Mehmet Doğan, Âkif ve İstiklâl Marşı Konferansı Verecek
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Gazi Üniversitesi’nin hazırlayıp sunduğu “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı Konferansına” konuşmacı olarak katılacak.

25 Ocak 2021 tarihinde saat: 14.00 te başlayacak konferans üniversitenin zoom ve YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Gazi Üniversitesi, İstiklal Marşı’nın TBMM de kabul edilişinin 100 yılı nedeniyle; TBMM tarafından “İstiklal marşı Yılı” ilan edilen 2021 yılı için de “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansları” dizisi başlatıyor.

Yıl boyunca devam edecek konferanslar dizisinin ilk konuşmacısı; Mehmet Âkif Ersoy konusunda yazdığı eserleri, yaptığı konuşmaları tanınan, yazar, mütefekkir, Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan olacak.

Doğan konuşmasında, Akif’in hayatı, eserleri, düşünce dünyasını ve İstiklal Marşı’nın yazılma nedeni ve süreci hakkında bilgiler verecek.

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim