• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

D. Mehmet Doğan: Bütün Mesele Türkiye’yi İslam dünyasından tecrit etmek!

D. Mehmet Doğan: Bütün Mesele Türkiye’yi İslam dünyasından tecrit etmek!
Server Vakfı'nın her cumartesi düzenlediği kitap toplantılarının bu haftaki konuğu, yeni yayınlanan Ortadoğunun Türkçesi kitabıyla Türkiye Yazarlar Birligi Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’dı.

 

Server Vakfı başkanı Mehmet Ali Bulut’un yönettiği toplantıda D. Mehmet Doğan “Ortadoğu” kavramının geçmişinin yüz yılı bulmayan tamamen siyasi bir tanımlama olduğunu açıklayarak sözlerine başladı. İngilizlerin 2. Dünya Savaşı sırasında Mısır’daki askeri varlığına Ortadoğu Kumandanlığı adını vermelerinin bu kavramın kullanılmasının başlangıcı olduğunu belirten Doğan, bölgemizin yüz yıl önce İslâm dünyasını temsil eden Osmanlı Devleti’nin tasfiyesi üzerine bir planlamaya maruz bırakıldığını, Osmanlı sonrası İslâm dünyasının dünya siyasetinde hiçbir ağırlığının kalmadığını, sömürge ve manda yönetimleri sona erdikten sonra da Arap devletlerinin stratejik bir güç oluşturamadığını ifade etti.

İslâm dünyasında etkili söz söyleyebilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu, dünya sistemini oluşturunların Türkiye’nin bölgede söz sahibi olmasını istemediklerini belirten Doğan, sömürgecilerin yüz yıl önce Filistin’e yahudi göçünü teşvik ederek, 40 yıl sonra İsrail Devletini kurarak bütün stratejilerini bu devletin bölgedeki haksız varlığını sürdürmek üzerine kurduklarını söyledi.

Halen Ülkemizi çevreleyen çatışma ortamını, vekalet savaşlarını da anlamamıza katkı sağlayan konuşmada; 1. Cihan harbinin bitmediğini halen güneyimizde, Ortadoğu'da devam ettiğini ve bu savaşın İslâm dünyasından Türkiye'yi tecrit etme savaşı olduğunu söyleyen Doğan sohbetin sonunda sorulara cevap verdi ve kitaplarını imzaladı.

 

 

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim