• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Daima Edebiyat’ın 14. sayısında “Eski Fotoğraflar” var

Daima Edebiyat’ın 14. sayısında “Eski Fotoğraflar” var
Daima Edebiyat’ın hem matbu hem de dijital olarak okurla buluşturduğu 14. sayısında, derginin yayın yönetmeni Muhammet Erdevir “Eksiliyor ‘An’larımız” başlıklı yazısıyla okuru selamlıyor.

 Yazar, insanoğlunun geçip giden zaman karşı anları dondurma, durdurma aşkını işliyor yazısında. Dünü bugünle bağlayarak okurlarını anın farkına varmaya çağırıyor ve geçmişten gelen karelerin yüküne hazırlıyor okuru.

Hande İkbal şiirde olduğu kadar bir süredir yazdığı öykülerle de iddiasını sürdürüyor. “Süha Kere Süha” isimli öyküsüyle derin bir sızının peşine çağırıyor okuyucuyu:

“Defterin sırrı şimdi her yerde. Utanacak değilim Süha’yı bir deftere sıkıştırıp tüm dünyamı bir defter arasında yaşadım diye. İlk taşı günahsız olan atsın cismime.”

“Ateşle Söndürülen” adlı deneme yazısıyla Ahmet Menteş insanın anlam arayışına, insanlığa dokunduruyor sözcüklerini:

“Yerde sürünüyordu herkes. Herkes bir yere sürülüyordu. İnorganik örgenlerden müteşekkil, yapay çobanların başı çektiği, evrenin en kolay güdülen sürüsü. Yine biri, evinde ölü bulundu bu sabah. Gazetenin üçüncü sayfasının yalancısıyım ben de. Komşuları bilgin kimselerdi, hissettiler o evde bir ölü olduğunu. Tezleri doğru fakat eksikti, ev ölülerle doluydu. Belleksiz bir dünya kurmaya çalışanların oyunu mu bu yoksa? Toplandı gölgeler kalabalığı. Kapılar çalındı görünmez ellerce. Kapı çalınıyor insan yok, kapıyı açıyorsun insan yok, insana açılacak kapı yok, insan ve kapı... yok.”

Küçürek öykünün başarılı isimlerinden Fatma Nur Uysal Pınar “Yabancı”, “Unutmak”, “Kayıp Aranıyor”, “Geçmiş mi?” başlıklı dört etkileyici küçürek öyküsüyle bu sayıda yer alıyor.

Daima Edebiyat’ın Şubat 2023 tarihli 14. sayısında ayrıca, Deniz Loga “Ben Aptal Mümtaz Memnun Oldum”, Meryem Genel Çilingir “Rastlaşma”, Hatice Şahin “Ihlamur Ağacı Sokak”, Binnur Özyurt “Fotoğraflar Nasıl Eskir”, Buket Uçar “Göz Eskisi”, Semanur Bozok “Eski Fotoğraf” adlı öyküleriyle “Eski Fotoğraflar” temasına dahil oluyor. İsmail Kılınç “Yokluk İçinde Varlık: Eski Fotoğraflar” ve Nurhan Ceylan da “İlk Kederin Gölgesinde” adlı denemeleriyle bu sayıya katkı sunan isimler arasında.

Dergideki şiirler de oldukça zengin bir içerik sunuyor okuyucularına: Oğuz Ertürk “Yanlış Ezberlenmiş Ölümler Çerçevesi”, Hatice Kübra Öktem “Çocuğun Fotoğrafı”, Gülşah Demirci “Oyalı Dantel”, Zuhal Kara Başaran “Eskinin İçinde Sen”, Feyza Keşan “Zamanın Kırdıkları”, Sevda Altınkaya “Eskiyen Nedir Fotoğraflardan Önce”, Adnan Semih Dumlupınar “Adını Çocuklaştıran Şeyler”, Ayşe Sevinç Erginsoy Sivri “Ayak İzini Sürüyorum Gıcırdayan Tahtada” adlı şiirleriyle bu sayıda yer alıyorlar.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/dergi/daima-edebiyatin-14-sayisinda-eski-fotograflar-var-h48016.html

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim