• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Doç. Dr. Ali Murat Kırık: Siber saldırılara karşı dikkat!

Doç. Dr. Ali Murat Kırık: Siber saldırılara karşı dikkat!
Basitçe ifade etmek gerekirse, siber saldırı, bir veya daha fazla bilgisayardan başka bir bilgisayara, birden çok bilgisayara veya ağa yapılan saldırıdır.

Siber saldırılar iki geniş türe ayrılabilir: Amacın, hedef bilgisayarı devre dışı bırakmak veya çevrimdışı duruma getirmek olduğu saldırılar veya hedef bilgisayarın verilerine erişmek ve belki de yönetici ayrıcalıkları kazanmak olduğu saldırılardır.

 

Erişim elde etme veya işlemleri devre dışı bırakma hedeflerine ulaşmak için, siber suçlular tarafından bir dizi farklı teknik yöntem kullanılır. Her zaman çoğalan yeni yöntemler vardır ve bu kategorilerden bazıları birbiriyle örtüşür, ancak bunlardan en çok tartışılanları duymanız muhtemeldir:

 

Kötü amaçlı yazılım

E-dolandırıcılık

Fidye yazılımı

Hizmet reddi

Ortadaki adam

 

Kötü amaçlı yazılım, Microsoft'un dediği gibi, "tek bir bilgisayara, sunucuya veya bilgisayar ağına zarar vermek için tasarlanmış" olan, nasıl yapılandırıldığı veya çalıştırıldığına bakılmaksızın her türlü yazılımı ifade edebilir. Solucanlar, virüsler ve truva atları, çoğaldıkları ve yayıldıkları yollarla birbirlerinden ayrılan kötü amaçlı yazılım türleridir. Bu saldırılar bilgisayarı veya ağı çalışmaz hale getirebilir veya saldırgana sistemi uzaktan kontrol edebilmesi için kök erişimi verebilir.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/siber-saldirilara-karsi-dikkat-95/

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim