• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Doç Dr. Enes Bayraklı: Siyasi irade ve istikrar olmadan savunma sanayii gelişir mi?

Doç Dr. Enes Bayraklı: Siyasi irade ve istikrar olmadan savunma sanayii gelişir mi?
Savunma sanayii alanında yaşanan gelişmeler baş döndürüyor.

Milli Muharip Uçak, Hürjet, Anka 3 Siha, Kızılelma, Atak 2 Helikopteri gibi her biri başlı başına bir yazıyı hak eden adeta bir devrim niteliğindeki yerli ve milli ürünler geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna tanıtıldı.

  Türk savunma sanayiinde bugün her alanda kritik projeler gerçekleştiriliyor.

İnsanlı ve insansız kara, deniz ve hava araçları, bu araçlarda kullanılacak her türlü güdümlü mühimmat, bu araçları yürütecek çeşitli kalibrelerde motorlar ve en önemlisi de yazılımlar...

  Türkiye İnsansız Hava araçları gibi yeni teknolojiler alanında ürettiği sistemlerle tarihinde ilk defa teknoloji üreten ve başarılı şekilde dünyaya ihraç eden bir ülke konumuna geliyor.

Daha öncede yazmıştık Türk savunma sanayii bir devrimin arifesinde, önümüzdeki on yılda yaşanacak gelişmelerle Türkiye’nin savunma sanayiinde her alanda bağımsızlaşması mümkün.

Bütün bu gelişmelerden AK Parti hükümetinin siyasi olarak faydalanmasından korkan muhalefet kanadında üç tür tepkinin geliştirildiği görülüyor.

Birinci tepki görmezden gelen ve alaya alan, “bunlar maket, motoru yerli değil,” tarzı basit söylemler. Bunların ciddiye alınır bir tarafı yok. Zira ürünlerin savaş sahasındaki ve ihracattaki başarısı ortada.

 İkinci söyleme göre bütün bu gelişmeler bir seçim yatırımından ibaretmiş ve hükümet esasen bu gelişmelerden oy devşirmeye çalışıyormuş ama savunma sanayii, siyaset üstü bir konuymuş. Bu söylemin de tutar bir yanı yok, zira demokratik bir sistemin özü periyodik dönemlerde hükümetlerin icraatları ile halkın önüne çıkıp hesap vermeleridir. Dolayısıyla bir hükümetin tüm politikaları ve icraatları haddizatında seçim yatırımıdır. Halk da seçimini bu icraatlar ve politikalara bakarak yapar.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/14491505/doc-dr-enes-bayrakli/siyasi-irade-ve-istikrar-olmadan-savunma-sanayii-gelisir-mi

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim