• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Doç. Dr. İsmail Şahin: Ukrayna krizinin küresel etkileri

Doç. Dr. İsmail Şahin: Ukrayna krizinin küresel etkileri
Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim, tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Rusya’nın iddialarına göre krizin başlıca nedeni, “NATO’nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesi.”

Moskova, NATO’nun doğuya doğru genişlemesini ve Rusya’nın komşularına silah sistemleri konuşlandırmasını büyük bir tehdit olarak yorumluyor. Bu nedenle Kremlin, Moskova’yı birkaç dakika içinde vurma mesafesindeki Ukrayna’nın NATO’nun güdümüne girmesine ve ülke topraklarına füzeler yerleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğini söylüyor.

Rusya açısından krizin sona erebilmesi için bazı taleplerinin ivedi bir şekilde karşılanması gerekiyor. Birincisi, NATO’nun Ukrayna ile askeri iş birliğinden vazgeçmesi. İkincisi, ABD’nin eski Sovyetler Birliği ülkelerinde ve NATO üyesi olmayan ülkelerde askeri üs kurma, herhangi bir askeri faaliyette bulunma ve bu ülkelerle askeri iş birliği yapma stratejisini terk etmesi. Son olarak ABD ve NATO’nun Rusya’ya karşı sürdürdüğü düşmanca eylemlerini sonlandırması.

Devamı:  https://www.dirilispostasi.com/makale/9242680/doc-dr-ismail-sahin/ukrayna-krizinin-kuresel-etkileri

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim